Jump to content

Rekonstrukcija kuće starije od .68 na poljoprivrednom zemlj.


jakov1911

Preporučene objave

Dobar dan,

Vlasnik sam prizemnice od 42 kvadrata na poljoprivrednom zemljistu sa uporabnom dozvolom izdanom na temelju dokaza starosti zgrade od prije '68.

Prostorni plan http://omis.hr/2018pdf/PPUG-2a.pdf članak 143 kaže:

 

9.3 Utvrđivanje građevne čestice i rekonstrukcija zgrada čija je namjena protivna planiranoj namjeni

Članak 143.

Građevna čestica za zgrade izgrađene protivno Prostornom planu koje su ozakonjene temeljem posebnog propisa određuje se u skladu s pravilima struke, vodeći računa da se omogući redovita uporaba građevina, s tim da rub građevne čestice ne smije biti udaljen od građevina više od 3,0 m.

Dopuštena je rekonstrukcija postojećih zgrada u smislu poboljšanja uvjeta života i rada, čija je namjena protivna namjeni utvrđenoj Prostornim planom. Te zgrade mogu biti smještene u okviru građevinskog područja ili izvan građevinskog područja.

Dopuštena je rekonstrukcija postojećih zgrada unutar građevinskog područja, čija je namjena protivna namjeni utvrđenoj Prostornim planom. Zgrada se može rekonstruirati u postojećim gabaritima uz mogućnost gradnje kosog krova bez nadozida. Krov se gradi u skladu s uvjetima propisanim u članku 32. ovih odredbi.

Postojeće zgrade izgrađene prije 15.02.1968. godine ili zgrade izgrađene temeljem odobrenja za građenje sukladno Zakonu, mogu se rekonstruirati  prema uvjetima koji su propisani ovim odredbama za izgrađeno građevinsko područje naselja.  

Zgrade ozakonjene prema posebnom propisu koje se nalaze izvan građevinskog područja a unutar prostora ograničenja (pojas 1000 m od obalne crte) mogu se rekonstruirati u postojećim gabaritima uz mogućnost gradnje kosog krova bez nadozida.  

Zgrade ozakonjene prema posebnom propisu koje se nalaze izvan građevinskog područja i izvan prostora ograničenja (pojas 1000 m od obalne crte) mogu se rekonstruirati u postojećim gabaritima, a ukoliko se radi o prizemnim  zgradama može se nadograditi još jedan kat i kosi krov.  

---

Moje tumačenje stavka 4 je da mogu rekonstruirati kuću po istim uvjetima kao za izgrađeno dio građevinskog područja, međutim u gradu ne žele ni čuti za ikakvu rekonstrukciju izvan postojećih gabarita na poljoprivrednom zemljištu jer kažu da se:

1. stavak 4 ne odnosi na poljoprivredno zemljište

2. Građevinska čestica se formira na temelju stavka 1, a onda ispada da je koeficijent izgrađenost u prevelik i ne dopusta rekonstrukciju izvan gabarita

Molim za misljenje. Unaprijed hvala!

uređeno: od jakov1911
Dodan info
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija