Jump to content

Tražim odvjetnika


otetaNY76

Preporučene objave

Na navedenom linku https://files.fm/u/xw7n7wk4j (na hrvatskom (02) i na engleskom - gotovo identični

je detaljan opis mog pravnog problema. Godinama se obračam institucijama i ne postižem ništa. Na kaznene prijave nitko niti ne pošalje obavijest da su dobačene ili su u razmatranju. Od ureda za pružanje besplatnih savjeta dobijem paušalni i nepotpun odgovor jer mi ne rješavaju cjelokupan problem. 

Ne vjerujem da postoji odvjetnik koji bi bio spreman baviti se ovim. Osobe koje su otete od dojenačke dobi su na neki način ograničene u financijskom smislu i mogućnosti plaćanja odvjetnika za ovakvu stvar. Policija izgleda ne rješava kaznena djela - dugotrajne otmice osobe od dojenačke dobi iako bi po meni ovo spadalo pod kaznena djela - po službenoj dužnosti.

Znači ako ne mogu naći odvjetnika za ovo - DA LI MOGU DOBITI BAREM SAVJET ŠTA DA SAMA PODUZMEM 

I još me jedno pitanje zanima a tiče se zastare:

1. Kada nastupa zastara za kršenje ovog članka Ustava ?


Članak 23.
"Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvom obliku zlostavljanja ili bez svoje privole, liječničkim ili znanstvenim pokusima."
 
Pojašnjenje: Osoba je bila podvrgnuta nekom obliku nedozvoljenog medicinskog zahvata ili zahvata bez pristanka osobe, dakle nekoj vrsti operacije bez znanja da je operacija uopće izvedena i bez potrebe osobi nije bio ugrožen život.

U pravilu zastara nastupa za tri godine od dana saznanja osobe da je nad njiom izveden nedopušten zahvat. No, problematično je to što se smatra saznanjem osobe.

Sama operacija ili nedovozvoljen zahvat dogodio se 2002 godine. Sumnja oštećenika da je zahvat izveden je nastala nakon medicinske MR snimke mozga 2014 g. Oštećenik je posumnjao u zahvat kad je sam očitao tj.pogledao CD snimku koja mu je uručena nakon pretrage - tj. oštećenik je pogledao snimke mozga na onom dijelu glave - gdje se oštećeniku povremeno javljala blaga glavobolja - tjeme glave i oštećenik je uočio na snimci da postoje dva ožiljka kao dvije rupice na tjemenu glave - što se vidi i na jednoj od izdvojenih snimaka koje vam šaljem u prilogu. 
 
Sama interpretacija medicinskog radiologa koji je očitao snimku - ne govori ništa o tome - dakle smatram da interpretacija snimke nije potpuna (manjkavo obrazloženje), jer nigdje u tekstu medicinski radiolog ne spominje da je mozak diran i operiran.

Dakle zastara za tužbu nastaje od saznanja žrtve - ALI ŠTO SE SMATRA SAZNANJEM ŽRTVE DA SE ZAHVAT ZAISTA I DOGODIO. 
 
Žrtva može sumnjati bilo što i svoje sumnje obrazložiti, ali nedostaje DOKUMENT medicinskog stručnjaka koji će PISMENO POTVRDITI da se zahvat dogodio ?

Kada je dakle nastupilo saznanje žrtve, ako to saznanje nije medicinski potvrđeno ? Sumnja žrtve nije isto što i pouzdano saznanje.

2. Što se u ovakvom slučaju smatra - SAZNANJE ŽRTVE - njezina sumnja ili dokument ?

3. Od kada da se onda računa početak tijeka zastare - od saznanja za štetu, a što se smatra saznanjem žrtve, bez medicinske pouzdane potvrde ?

4. Da li kršenje ustavnih prava ima isto rok zastare od tri godine ?

5. Kada nastupa zastara za otmicu osobe od dojenačke dobi - dakle osoba se obraćala institucijama - policija, sudovi i ostalo sa problemom - ako osoba tvrdi da je oteta od dojenačke dobi, zastara počinje teći od punoljetnosti žrtve - a koliko godina od punoljetnosti mora proći za ZASTARU za otmicu osobe ?

6. Ima li policija ikakvu obvezu postupanja - kada osoba tvrdi da je oteta od dojenačke dobi ? Da li je moguće osobu vratiti u  onu državu gdje joj živi najbliži krvni srodnik - majka ?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija