Jump to content

Lažna prijava za prijetnju vatrenim oružjem


pegula

Preporučene objave

Poštovani članovi foruma,

imam problem s osobom koja me lažno prijavljuje raznim istitucijama. Prijavio me u dva navrata Državnom inspektoratu, dva puta me lažno prijavio policiji.

Dok sam bio na saslušanju u policiji, saznao sam da me lažno prijavio za prijetnju vatrenim oružjem. U policiji sam pokušao nešto više saznati o toj prijavi, ali 

djelatnici policijske postaje nisu mi ništa htjeli reći. Zapravo su mi rekli da su sve proslijedili ODO-u, te da se kod ODO-a raspitam o pojedinostima prijave.

Molim za pomoć, imam li ja pravo znati zašto me čovjek prijavio, kada se to dogodilo, gdje i tko je bio prisutan od svjedoka????  Znam tko je podnio prijavu, ali o pojedinostima prijave 

ne znam ništa. Imam li pravo na tu informaciju i tko mi to mora dati- policija ili ODO????

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dorh je nadlezan!

Vi osobno odite kod nadleznog Dorh-a i trazite : poslovni broj.

Trazite kod nadleznog Dorh-a= uvid u spis. I trazite kopiranje spisa , pa odete sa time kod svog odvjetnika i napravite protu-prijavu zbog clanka 304. St. 1 iz Kaznenog zakona RH. "Lazno prijavljivanje" . 

Posto ste vec ispitani i izvidi su u tijeku , imate pravo na uvid u spis i u fazi istraznih radnji, ali samo Vi imate to pravo kao "osumnjiceni"! 

Zato angazirajte si najbolje dodatno i odvjetnika spezificno za Kazneno pravo koji ce sve u vasu korist odraditi. Ima lista na google = HOK Zagreb , utipkate, to je stranica Hrv. Odvjetnicke komore Zagreb, tu sebi izaberite odvjetnika koji je specijaliziran za kazneno pravo i nalazi u ZG.

Sve najbolje. 

uređeno: od Irmgard
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Ako nitko iz policije ili DORH-a nije razgovarao sa vama o prijetnji, onda nema dvojbe da prijave nema.

Naime, kazneno djelo prijetnja čl. 139. st. 2. KZ-a pokreće se povodom prijedloga one osobe kojoj je navodno upućena prijetnja i ako tog prijedloga nema, onda nema ni pokretanja kaznenog postupka.

Da postoji prijava, vaša su elementarna prava da vas upoznaju sa vašim pravima u koje prije svega se ubraja upoznavanje sa razlogom ispitivanja jer u sklopu izvida osumnjičeni mora biti ispitan a ako niste onda nema prijave, odnosno vjerojatno je osoba na koju se odnosi navodna prijetnja odbila podnijeti prijedlog.

Ne bi taj slučaj prošao tek tako da vi ništa ne znate a da je pokrenut kazneni postupak sa prijedlogom navodno oštećenog. Bilo kome da je prijedlog podnesen policiji ili DORH-u opet policija po nalogu DORH-a mora uraditi najmanje ispitivanje a nerijetko i pretrese jer se radi o vatrenom oružju pa i privođenje, zadržavanje, i donošenje odluke o istražnom zatvoru po sucu istrage ili mjera opreza.

 

uređeno: od sskaras
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija