Jump to content

Obracun zzk kod isplate po pravomocnoj presudi


terra_zg

Preporučene objave

Molim pomoc - pravomocnom sudskom presudom dosudjene su mi medju ostalim i zatezne kamate po osnovi nesavjesnog stjecanja tuzenika (u konkretnom slucaju banke). Presuda jasno definira njihov tijek i stope po kojima trebaju biti obracunate i pritom nigdje ne spominje izuzetak u periodu pandemijskog zastoja zatezne kamate.

Postoji li ikakva osnova (osim ocite - app) po kojoj banka kod isplate ima pravo obracunati zzk kako se njoj svidja, dakle bez tih 6 mjeseci? Tko je uopce ovlasten za izracun i/ili provjeru kamate po presudi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je Vlada donijela taj zakon, zato sam i spomenula pandemijski zastoj, no to je znao i Zupanijski sud i nije ga naveo u tijeku zatezne kamate.

Upravo zato sam i pitala - ako pravomocna presuda jasno navodi stope i tijek zzk - moze li banka obracun napraviti drugacije nego je presudjeno.

(Inace drugostupanjski sudovi su odbijali zalbe banaka vezano uz pandemijski zastoj jer se taj zakon na njih i parnicne postupke ne odnosi.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 36 minuta, Borbena7 je napisao:

Nema nikakvog razloga zbog čega bi Vi trebali biti oslobođeni zakonskih zateznih kamata i sve što je provedeno je u skladu sa važećim propisima RH.

Mislite banka? Banka je mene isplatila po presudi i pritom izvrsila obracun ZZK. Meni je sporno to sto nisu isplatili sve ali (sa stanovista prava i propisa) ne znam jesu li smjeli obracun izvrsiti na nacin na koji jesu, znaci zanemarivsi izrekom dosudjen tijek ZZK.

Dakle, ne radi se o velikom iznosu, ali ne zelim im oprositit niti jednu jedinu lipu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija