Jump to content

mBlonde

Preporučene objave

Pozdrav svima,

trebala bih savjet. Čitam ostala iskustva ali trebam savjet na primjeru mog tate.

Uglavnom on je na dugoročnom bolovanju već 13 mjeseci. Prvo je prebolio teški oblik Covid-a, te je nakon oporavka koji je potrajao počeo sa terapijom vezano za visoki krvni tlak. Obavljao je preglede u bolnicama, te još uvijek povremeno obavlja. Doktorica obiteljske medicine dala je uputu da moramo poslati dokumentaciju na HZMO, koji dalje šalje za ostvarivanje invalidske mirovine. Također doktorica je u onaj obrazac napisala svoje mišljenje koje glasi "nije sposoban obavljati poslove vozača" - tata je profesionalni vozač.

Tata ima 40 godina i 1 mjesec radnog staža. Mene sad brine da se njemu odmah odobri invalidska mirovina i da on time gubi mogućnost ostvarivanja mirovine prema ukupnom stažu. Hrvatski je branitelj stoga se vrijeme provedeno u ratu broji u ukupan staž. Stoga njemu do 41 godine staža fali još nekoliko mjeseci. Doktorica kod koje obavlja kardiološke preglede nijednom nije spomenula da on nije sposoban za rad. S tim da on već godinama ima taj problem s krvnim tlakom (a zbog čestih sistematskih pregleda vezano za opis poslova doktorica medicine rada također nije dala nikakvu uputu da nije sposoban raditi sve ove godine).

Zanima me hoće li on svakako biti pozvan na razgovor sa komisijom?? Mislim da nema neke logike odmah odobriti mirovinu bez razgovora s njim jer se njemu stanje "može popraviti" na temelju terapije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

1. Koliko vam otac ima godina života?

2. Koliko ima ostvarenog staža (efektivno trajanje, bez beneficiranog)

Postupak za invalidsku mirovinu se pokreće temeljem obrasca 1-IN kojeg popunjava liječnik primarne zdravstvene zaštite, potom se zajedno sa medicinskom dokumentacijom dostavlja u Hzmo koji predmet šalje na vještačenje u ZOSI, a nakon njihovog nalaza i mišljenja se donosi rješenje, mogući su ishodi: negativno rješenje, priznanje prava - djelomični/potpuni gubitak radne sposobnosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tata za par mjeseci puni 64 godine života... A trenutno ima 40 godina i 2 mjeseca staža. 

Pa me zato i to brine, da se invalidska ne odobri brzo. Makar po pričama to ne ide tako lako. Ljudi sa težom kliničkom slikom godinama ne mogu dobiti invalidsku. A tata je realno sposoban odraditi još tih 10 mjeseci do 41 godina staža. 

Pretpostavljam da bude pozvan na neki razgovor sa komisijom..ne znam 🙄

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija