Jump to content

Čitanje zakona


anonimno

Preporučene objave

mene zanima,kada čitamo zakon da li se on tumači u cjelosti onakav kakav je ili trebamo ponajprije čitati one male točke i točkice,stavke itd?Da li tamo "leže"kvake ali se on tumači u cjelosti.

Pitanje je malo :misli: znam,ali ako netko razumije što mislim molim ga da odgovori.Recimo urednica xsara mi se čini pametna cura :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komplicirano je za objasnit jer je svaki zakon vrlo slozena cjelina (ponekad i jako "slampavo"). Uglavno treba posvetiti paznju detaljima i posebnim pravilima jer ona uvijek imaju prednost pred opcim pravilima - prema tome najjednostavnije receno - tockice i stavci koje spominjete itekako su vazni, ali ih treba promatrati u svojevrsnoj medjusobnoj harmoniji jer moze se dogoditi da vam u jednoj recenici zakon dodjeljuje pravo na nesto no negdje drugdje to pravo definira uze pa ga recimo izuzima za odredjene stvari ili ako je proteklo neko vrijeme i slicno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada čitamo zakon da li se on tumači u cjelosti onakav kakav je ili trebamo ponajprije čitati one male točke i točkice,stavke itd?Da li tamo "leže"kvake ali se on tumači u cjelosti.

 

i tocke i tockice i stavke...sa razumijevanjem, ne na brzinu...

 

"kvaka" nema...

 

ali "citaj" prvenstveno sudsku praksu, sto viseg suda - to bolje; tamo se nalazi "kljuc" po kojem radi 99% nizih sudaca (nema presedana kod nas, ali "nizi" podvladjuju "visima", to ti je kod sudaca u rh najsigurniji put za napredovanje - ako je presudio po stavu viseg, onda je po zalbi ispravan, rezultat +)

 

eto, mala tajna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija