Jaca1005 objavljeno: 4. siječnja Dijeli objavljeno: 4. siječnja Poštovani imam pitanje. Otac mi je cijelo vrijeme rata bio u HV. 17.4.1996. staje na minu i ostaje bez lijeve noge iznad koljena,druga noga oštećena i sluh. Taj dan je bio još uvijek u HV ali su ga pustili na 2 sata da ode na selo kod djeda. Tamo staje na minu u uniformi HV. Izlaze na teren vojna policija ,pirotehničari itd. Tata danas ima radničku mirovinu i invalidninu. Zašto mom ocu nije priznata vojna mirovina jer je otpušten iz vojske poslije ranjavanja jer nije bio sposoban za rad. Može li se to sada naknadno tražiti i vidjeti zašto je ukinut za to pravo.? Hvala vam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esigente odgovoreno: 5. siječnja Dijeli odgovoreno: 5. siječnja (uređeno) Za status je bitno ono što je napisano u Potvrdi o okolnostima stradavanja. Vjerojatno bi više informacija o tome mogli dobiti u pravnoj službi Ministarstva branitelja. uređeno: 5. siječnja od esigente Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
danci123 odgovoreno: 10. siječnja Dijeli odgovoreno: 10. siječnja Pozdrav svima. Imama pitanje za profa ako ima kakvu bolju informaciju od mene. Dobivam minimalnu naknadu za branirelje zanima me za ovih 1000kn šta je vlada donjela na sjednici 22.12 dali ce to isplatit ovaj mjesec ili drugi.lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 10. siječnja Dijeli odgovoreno: 10. siječnja prije 5 sati , danci123 je napisao: Pozdrav svima. Imama pitanje za profa ako ima kakvu bolju informaciju od mene. Dobivam minimalnu naknadu za branirelje zanima me za ovih 1000kn šta je vlada donjela na sjednici 22.12 dali ce to isplatit ovaj mjesec ili drugi.lp Oprostite, nije mi poznato. Skywalker007 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bare odgovoreno: 12. siječnja Dijeli odgovoreno: 12. siječnja Jednokratno novčano primanje korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi i to korisnicima naknade za ugroženog kupca energenata (zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine – ako im nije osigurana usluga smještaja ili organizirano stanovanje, nacionalne naknade za starije osobe, novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, novčane naknade za civilne stradalnike iz Domovinskog rata) i korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, a kojima je to pravo priznato u trenutku stupanja na snagu ove Odluke.Jednokratno novčano primanje isplatit će se korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi u iznosu od tisuću kuna, a isplata će se izvršiti u prosincu 2022. godine putem nadležnih centara za socijalnu skrb. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.