Jump to content

Nepropisno parkiranje


mali_punto

Preporučene objave

Pozdrav, 

Imam pitanje vezano za dobivenu kaznu za nepropisno parkiranje. Naime, parkirao sam se ispred svoje zgrade kao i obično, ali zbog nedostatka uobičajenih parkirnih mjesta, produžio sam na drugi kraj ulice, što u pravilu ne radim i tamo parkirao vozilo. Budući da je bilo kasno i mrak, bilo je teško vidjeti žute trake koje označavaju invalidskom parkirno mjesto - osobito jer su izbljedjele. Tako da me je poprilično iznenadila kazna koju sam ujutro našao, a k tome još i komentar osobe koja se inače parkira na to invalidskom mjesto - nekoliko dana prije vjetar je odnio prometni znak za invalidskom mjesto i to je ta osoba i prijavila. E sada, zanima me imam li pravne osnove žaliti se na ovakav ishod? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na komentaru!

Pitam iz razloga jer nisam siguran ima li smisla baviti se s time,koliko god da se osjećam oštećeno, osobito jer mogu platiti pola kazne (što i dalje nije malo) i iz razloga jer ne znam koliko sud ima razumijevanja za ovakve situacije. Također, u dobivenoj obavijesti piše da je mjesto označeno kolničkim znakom, što je neistina.

Sve ovisi od slučaja do slučaja, pretpostavljam?

U svakom slučaju, hvala! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, imam pitanje u vezi s prekršajem za nepropisno parkiranje. Napisana mi je obavijest o počinjenom prekršaju sa svim onim generalijama: marka vozila, moje ime, prezime, OIB. Međutim, pogrešno je napisana registarska oznaka; broj je točan, ali od dva slova jedno je pogrešno napisano. Moram reći da iznos nije jako velik, ali eto, da udovoljim znatiželji, može li se to osporiti zato što nije točno navedena reg. oznaka? 

uređeno: od Kirka8
Pogrešan znak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija