Jump to content

Vraćanje avansa


Pridjo

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me imam li kao kupac pravo na povrat avansa?

Naime, prije 4 mjeseca uplatio sam pola novaca jednom privatniku za izradu i ugradnju komarnika. Dogovor je bio da će se komarnici ugraditi cca 15-20 dana nakon uplate avansa.

Čekao sam komarnike 4 mjeseca i na kraju dobio proizvod koji nisam naručio. Komarnici su loše kvalitete, po prozoru su spajali 2 komarnika pa sad nasred prozora imam 2 profila spojena šrafima. Uglavnom, komarnici su meni kao kupcu estetski i funkcionalno neprihvatljivi.

Mailom sam obavijestio vlasnika firme da nisam zadovoljan proizvodom, da odustajem od kupnje. Zatražio sam da pokupi komarnike, naplati si svoj dolazak i vrijeme od dijela avansa i ostatak vrati na račun. 

Vlasnik kaže da to ne može napraviti, da sam bio upoznat kakve ću komarnike dobiti. Tj. poslao mi je povratnicu u kojoj će mi naplatiti jedan komarnik i ugradnju tako da taj iznos točno iznosi koliki je i avans, a ostale komarnike koje sam mu trebao platiti nakon ugradnje će demontirati i uzeti kao povrat. 

Tu se vraćamo na moje pitanje na početku posta, mogu li ja nekako vratiti dio novca od avansa? 

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija