Jump to content

Zastara za prometni prekršaj


anonimno

Preporučene objave

KADA NASTUPA ZASTARA ZA PROMETNI PREKRŠAJ- MANJI-VOŽNJA U KRIVOM SMJERU BEZ POSLJEDICA-NA OSNOVU OPAŽANJA POLICAJCA, BEZ PISANOG TRAGA. NAJVIŠE ME ZANIMA ZASTARA!!!!

 

NAKON ŠTO SAM SE ŽALIO , DOBIVAM PONOVO POZIV OD PREKRŠAJNOG SUDA KAO OKRIVLJENIK. MOGU LI SE OPET IZRAZITI PROTIVNO OPTUŽBI ( NAIME, U TOJ ULICI NEMA ZNAKA KOI BI REKAO NA KOJU SE STRANU SMIJE.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor niste dobili jer ste pitanje postavili na krivom mjestu. postoji forum prekršajno pravo. inače zastara za prometni prekršaj nastupa dvije godine od počinjenja prekršaja.malo pojasnite svoja pitanja i opišite tijek događaja, kao i tijek postupka na sudu (što se dosad odvijalo), i nemojte pisati velikim slovima........smatra se da vičete, drečite........pozdrav. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekršak je učinjen u 5. mjesecu 2005. godine.Vozio sam ulicom na kraju koje nema znaka da se u nekom smjeru ne smije. Nakon desetak metara vožnje ( očito u krivom smjeru-zabranjenom) naišlo je vozilo policijsko i još neki automobil. Policajac me zaustavlja, radi gužve i ulice koja je uska, tjera me da se brzo okrenem i maknem.

U prvom rješenju o prekršaju pisalo je da je na osnovu OPAŽANJA policajca, doneseno rješenje o kazni od 2,000 kuna i oduzimanju dozvole na 3 mj. i ne znam koliko još bodova radi prekršaja.

Žalio sam se Visokom prekršajnom sudu, koji je proslijedio sve to ne znam već kome i sada sam dobio poziv na sud kao okrivljenik.

 

Ja i dalje smatram da je greška bila nehotična, a mislim i da slučaj zastarijeva u 5. mjesecu ove godine.

 

Kako da dovedem cijelu stvar do zastare????

 

Bilo bi najbolje da imam dokumentirano mjesto, jer ni danas u toj ulici ne stoji znak ni obavezno ni zabranjeno ni lijevo ni desno, a ne živim u njoj, pa ne mogu to znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je žalba upućen avisokom prekršajnom sudu, onda ona ne ide dalje, nego sam vps donosi rješenje : potvrđuje prvostupanjsko, preinačuje ili vraća na ponovni postupak i odlučivanje. koliko je meni poznato znak za zabranjeni smjer se ne nalazi na kraju već na početku ulice, a vi ste već dobrano po njoj vozili, što znači da niste opazili znak. policajac vas je mogao (ali nije niti morao) upozoriti, ali nije, već je napisao prijavu, to sad nije niti bitno. iz vašeg opisa svega ne vidim kako ste sad dobili poziv od suda. vps ne poziva stranke već odlučuje prema priloženim dokazima i cijelom spisu priležećem žalbi. istina je da zastara nastupa u 05. mj. o. g. neznanje vas ne opravdava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija