Jump to content

Susjed nam obio kapiju i promjenio bravu


maxii28

Preporučene objave

Imamo vikendicu u kojoj preko zime nema nikoga. Susjedu je navodno pukla vodovodna cijev i njegovom dvorištu. Da bi ju popravio/zamjenio ušao je kroz naš plac s mehanizacijom. Dojavili su nam drugi susjedi. Zvali smo dotičnog susjeda i rekao je da je pukla cijev i da je morao ući kroz naše dvorište jer kroz svoje nije mogao popraviti. Da se ne svađamo, rekli smo ok, ali želimo da nam dvorište vrati u prvobitno stanje.

Nakon par dana nam više susjeda šalju slike i dojavljuju da se uz ogradu radi temelj i cijelo vrijeme nam bageri prolaze kroz dvorište. Za to vrijeme čovjek koji ima ključ od kapije kaže da više ne može otključati kapiju jer je promjenjen cilindar. Zovem dotičnog susjeda gdje priznaje da je obio bravu i da je promjenio cilindar. Govori kao da je to sve ok postupak. Diplomatski objašnjava da je morao kroz naše dvorište proći da bi to napravio i da će nam dati ključeve nove brave kada dođemo. Pitam ga o temeljima, a on hladno kaže da misli tamo raditi nekakvu kućicu/roštilj i sl. Govorimo mu da se ne slažemo s tim, jer nam je preblizu kuće.  Već nam je tako prije 15ak godina izgradio kućicu/ostavu bez pitanja iako se nismo dogovorili. Sve nikne u sred zime kada nikoga od nas nema. 

Koliko čovjek može biti bezobrazan da ulazi bez pitanja kroz tuđe dvorište i pogotovo obijati tuđu ogradu? Ima broj telefona, ali sve radi po skrivečki i kada nikoga nema. Sreća naša jer nije baš u ljubavi s drugim susjedima, a mi smo sa svima u dobrim odnosima, pa nam ljudi dojavljuju što se događa s kućom. 

Molim savjet. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija