Jump to content

Kupnja motora-vlasnik u inozemstvu


makarska88

Preporučene objave

Kupio bi motor od čovjeka koji je trenutno u Njemačkoj i neće dolaziti u Hr par mjeseci.

S čovjekom sam se već vidio u živo prije tjedan i pol dok je još bio u Hr tako da sam siguran da on taj motor i prodaje.

Sinoć smo se čuli telefonski gdje mi je rekao da dođem s novcima kod njega doma u Hr te da ću s njegovim ocem ispuniti ugovor i njemu dati novce. Njegov otac nema pravnu punomoć nego bi samo sina - njihovo prezime potpisao na ugovor. Meni to osobno ne smeta pošto sam sve dogovarao sa stvarnim vlasnikom jedino me interesira da li je tako sklopljen ugovor pravno valjan odnosno dali pomoću njega mogu prepisati motor na svoje ime, i da li bi u budućnosti ako bi bilo nekakvih problema taj ugovor mogao biti valjan dokaz da sam ja taj motor kupio? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 40 minuta, sivko je napisao:

Može potpisati i ime dođe mu na isto.Odnesi  ocu prazan ugovor i neka on ispuni sve svoje i potpiše i pošalje ocu ugovor nazad.Kad dođeš ti ispuniš svoj dio i potpiše,daš lovu i uzmeš motor.Par dana gore dole ali je sve pravno točno napravljeno.

Problem je što čovjek nema stalnu adresu u Njemačkoj odnosno radi takav posao da stalno putuje, pa se vraća u Hr. 

Mene samo interesira dali je pravno valjani ugovor ako njegov otac potpiše njihovo prezime tj. bez imena umjesto njega taj ugovor iako nema nikakve ovjerene punomoći za to a njegov sin koji je vlasnik motora se s tim slaže?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija