Jump to content

Ugašena firma ima dionice


naaalaa

Preporučene objave

Poštovani, moj problem je malo složeniji. Situacija je sljedeća: naknadno smo došli do saznanja da firma koja je zatvorena (likvidirana) ima dionice od drugog dioničkog društva (na kućnu adresu je  stigla pošta od SKDD-A) a i direktor firme je preminuo (moj otac, a majka je bila supotpisnik po firmi). Da li postoji ikakva mogućnost da se dođe do tih dionica? Također zadnjih 5 godina kako dolazi jednom godišnje obavijest od SKDD-A ove godine je došla obavijest po kojoj više tih dionica nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo trebate provjeriti knjigu dioničara u SKDD-u i pronaći tamo je li firma još uvijek dioničar. Dionice ne mogu tek tako nestat. Jedino ako nije firma ugašena ili ako je pretvorena u d.o.o., samo tako mogu nestat dionice.

Kad znate na čemu ste s tim dionicama, onda vam je idući korak odlazak na Trgovački sud. Tamo ćete podnijet prijedlog za imenovanje likvidatora i za pokretanje postupka likvidacije imovine iza brisane firme.

Edit: Trebat će vam dokaz pravnog interesa. Izvadite sa stranice sudskog registra povijesni izvadak firme, sve dokaze o imovini koju imate i još dokaze kojima dokazujete vaš pravni interes.

uređeno: od Miran89
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija