Jump to content

Vlasništvo vozila


waRp63

Preporučene objave

Poštovanje,

Kupio sam nedavno automobil od jedne gospođe koja je imala ugovor o kupoprodaji od treće osobe koja je upisnana u prometnu dozvolu.

Ona je to objasnila da ima hitnih financijskih problema i da mora prodati automobil bez da ga prenese na sebe.

Nisam baš bio sasvim siguran da je to ok pa sam otišao na tehnički pregled da pitam da li mogu kupiti auto i potvrdili su mi da je to moguće. Usput sam provjerio na tehničkom da li na autu ima tereta ioni su mi naplatili tu uslugu i dali napisanu potvrdu da tereta nema.

Dok sam auto spremao za tehnički jer je trebalo promijeniti disk pločice a i promijenio sam ulje, gume i sl. iznenada je nastao problem jer mi se javila osoba upisna u prometnu dozvolu koja mi je rekla da on nije prodao nikome auto, te da je ta dotična gospođa koja je meni prodala auto, navodno falsikovala ugovor za koji je on tvrdio da nikada nije potpisao već je samo auto posudio sinu od dotične gospođe, odnosno rentao za određen iznos iznajmljivao.

Kako sam se ja nisma slagao sa njegovim zahtjevom da vratim njemu auto jer sam ga isplatio u potpunosti, on je slučaj prijavio policiji koja je i izašla u trenutku kada sam se nalazio na parkiralištu jednog trgovačkog centra na kojem je prije dolaska policije došla ta osoba upisana u prometnu i sjela za upravljač, upalila auto i odvezla na nepoznatu lokaciju, te se vratila neposredno prije dolaska policije.

Policija je došla, uzela izjave i nije zatražila od te osobe da mi vrati automobil iako jei danas kod mene prometna dozvola, polica osiguranja, već je policija uz potvrdu oduzela od mene oba ugovora i moj i taj naodno sporni.

Molim osobe koje su upućene u ovakve probllematike da me posavjetuju što učiniti u ovakvoj situacije jer sada sam i bez automobila i bez novaca zbog sumnji i izjave osobe u prometnoj koja može biti točna ali i ne mora ali svakako će proći puno vrmena dok se to provjeri, te da mi kaže tko je zapravo vlasnik automovila u mom slučaju?

Hvala unaprijed ilijep pozdrav svimana forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija