Jump to content

Produženi parking ispred garaže - 25m2 (treba li dozvola)


susjed056

Preporučene objave

Poštovanje

Isprike što otvaram još jednu temu, ali imam 2 odvojena pitanja.

Pa evo, zanima me da li trebam kakvu dozvolu kad bih sam produžio betonom od garaže 5x5m, debljina 15cm betona sa armaturom, to bi napravio jer mi voda stoji nakon kiše, a sad imam 2 auta, pa da mi ne stoji auto na 10cm vode nego na betonu. Drugo vozilo je uredno u garaži. Papiri su čisti, zanima me koja vrsta dozvole treba, ako treba, hvala unaprijed.

PS. Mogu i manje betonirati, recimo 5x4 - 20m2 ako to nešto znači u vezi dozvole. Betoniram sam, ja i sin, nemam izvođača radova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , susjed056 je napisao:

anima me da li trebam kakvu dozvolu

Za jednostavne i druge građevine i radove određene Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima kao što su npr. cisterne, vrtne sjenice, terase, ograde, staze, manje poljoprivredne građevine, terase do 20m2, spremnik za komunalni otpad, ograde visine do 2,2 m mjereno od najnižeg dijela, pješačke staze itd. nije potrebno ishoditi građevinsku dozvolu već se građenju može pristupiti bez građevinske dozvole i bez glavnog projekta.
 
Graditi bez građevinske dozvole, a u skladu s glavnim projektom može se graditi npr. pomoćne zgrade do 50 m², parkiralište na građevinskoj čestitci, podzemni i nadzemni spremnik goriva zapremnine do 10m3,  bazeni, sunčani kolektori, ograde visine veće od 2,2 m, ogradni zid visine veće od 1,6 m, dječje igralište unutar parka, izvoditi preuređenja prostora, dodavanje novih vanjskih i unutarnjih prozora, održavanje hitnih ili nužnih popravaka, postavljanje elektroničke komunikacije itd.

Ne trebate dozvolu, ali trebate glavni projekt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija