Jump to content

Udaljenost građevine od javnog puta (ne ceste)


Frona007

Preporučene objave

Poštovani svi, molimo vas hitnu pomoć. Naime, u procesu smo ishođenja građevinske dozvole. Referent nam je poslao zaključak da moramo udaljiti obiteljsku kuću 5 metara, a što nam kompletno utječe na smještaj objekta na čestici i za sobom povlači izmjene i dodatne troškove.  - Citiramo:

"- uskladi udaljenost glavne građevine stambene namjene na način da udaljenost zgrade od zapadne međe sa katastarskom česticom xxx, koja predstavlja prometnu površinu (javni put), bude minimalno 5,00 m kako je to propisano odredbom čl. 37. i 56. prostornog plana PPUG-a Staroga Grada (čl.37. „Minimalna udaljenost građevine od prometne površine (ceste) iznosi 5,0m.“ i iz čl. 56.: „ Građevinska linija mora biti udaljena od regulacijske linije minimalno 5 m, a površina unutar koje se mož e razviti tlocrt objekta određena je građevinskom linijom i linijama koje su od susjednih međa udaljene minimalno 3 m za izgradnju u neizgrađenim dijelovima građevinskog područja naselja.“)".

 

Bitno je napomenuti da čestica u pitanju niti u jednom planu Grada nije planirana za prometnicu, već kao javni put, za što postoji dopis iz Grada. U navedenom PPUG se spominju samo prometne površine (ceste), nigdje se ne spominje pojam put ili javni put.

 

Nigdje ne nalazimo definiciju  u Zakonu o cestama ili slično što je to javni put i temeljem čega službe to izjednačavaju sa prometnom površinom - cestom?!

Ima li netko neku sudsku presudu na ovu temu, neko rješenje koje možemo poslati referentu kako bismo pokušali izmijeniti mišljenje?

hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija