Jump to content

Spajanje privatnog puta na javnu cestu


1m2 Immobilien

Preporučene objave

Poštovani,

moj plac graniči sa susjedovim privatnim putem ( asfaltirano te drugi susjed ima pravo prolaza tim putem ) koji se spaja sa javnom cestom. Uz javnu cestu je moja ograda a moj parking izlazi manjim dijelom na javnu cestu i na privatni susjedov put. Susjed bi sada nakon nekih 30 godina htio zatvoriti moj parking tako što bi  produžio ogradu ( između mog placa i njegovog puta ) do kraja prema javnoj cesti. Zanima me da li susjed smije taj zid povući do same javne ceste ili se mora ostaviti nekoliko metara prostora pošto je tu križanje i prolaze javne službe komunalnog otpada sa kamionom gdje se ponekad i na samom raskršću okreću. 

23.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 19. 06. 2023. u 18:37, 1m2 Immobilien je napisao:

Zanima me da li susjed smije taj zid povući do same javne ceste ili se mora ostaviti nekoliko metara prostora pošto je tu križanje i prolaze javne službe komunalnog otpada sa kamionom gdje se ponekad i na samom raskršću okreću. 

Gdje je međa susjedovog zemljišta sa javnom površinom?

Naime, za postavljanje ograde do 2,2 m ili ogradnog zida do 1,6 m ne treba ni dozvola ni projekt prema odredbama Pravilnika o jednostavnim građevinama i radovima.

Odredbama prostornog plana je određeno kako ta ograda ili ogradni zid trebaju izgledati prema ulici pa tako npr. može pisati:  zajednička međa građevne čestice i površine javne namjene je regulacijska linija..., te uz regulacijsku liniju se izvode ulične ograde, a uz dvorišne međe, dvorišne ograde...

Što piše u prostornom planu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, 

nisam shvatio da li ste mislili 2,2 m ili 1,6 m visine ili udaljenosti od ruba javne ceste ?

Dakle zanima me konkretno, da li postoji pravna mogućnost da ogradu s moje strane placa koju susjed misli povući do kraja prema javnoj cesti ne smije povući do samog ruba ceste već mora s obzirom da se tu križaju dvije ceste (privatna i javna) povući maksimalno metar do dva od ruba javne ceste. Ako pogledate plac drugog susjeda sa desne strane vidi se da on nema uopće ulaz za auto jer po nacrtu susjed sa privatnom cestom mu blokira ulaz na plac.   

skica.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija