rdgoran objavljeno: 19. lipanj 2023. objavljeno: 19. lipanj 2023. Podigao sam tuzbu dosjelosti, protiv osoba upisanih kao vlasnika dvorista moje obiteljske kuce u kojem vlasnistvu i posjedu smo oduvijek. Upisanim vlasnicima poziv na rociste nije dostavljen, jer su nepoznati (vjerojatno odavno umrli). Sud me pozvao na dostavu ispravnih adresa i OIBa upisanih vlasnika, pa kako to nisam bio u stanju dostaviti, odbacio moju tuzbu. Ima li ikakav nacin da sud pronadje te osobe ili poziv postavi na oglasnu plocu? Hvala Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 20. lipanj 2023. odgovoreno: 20. lipanj 2023. Jeste li uopće pokušali doći do konkretnijih podataka i ako jeste na koji način? Citiraj
rdgoran odgovoreno: 21. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 21. lipanj 2023. Jesam, uzeo sam podatke iz zemljisnih knjiga. Poslije sam trazio od policije, ali oni nista ne mogu bez oiba Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 21. lipanj 2023. odgovoreno: 21. lipanj 2023. prije 10 minuta, rdgoran je napisao: Jesam, uzeo sam podatke iz zemljisnih knjiga Onda ste ovako trebali doći do JMBG ili bar do datum rođenja osoba, pa je s ovim podacima lako pronaći OIB, ako je osobama uopće i bio dodijeljen OIB. Citiraj
nefuratios odgovoreno: 21. lipanj 2023. odgovoreno: 21. lipanj 2023. Možda podnijeti zahtjev za postavljanje privremenog zastupnika CZSSu za osobe upisane u ZK. Oni dalje onda provjeravaju šta je sa tim osobama, jesu žive, prebivalište, itd. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 24. lipanj 2023. odgovoreno: 24. lipanj 2023. Dana 21. 06. 2023. u 13:38, nefuratios je napisao: Možda podnijeti zahtjev za postavljanje privremenog zastupnika CZSSu za osobe upisane u ZK. Oni dalje onda provjeravaju šta je sa tim osobama, jesu žive, prebivalište, itd. Ovo neće ići tj. prijedlog će biti odbijen, jer se privremeni zastupnik ne može postaviti osobi koja nema pravnu sposobnost da bude stranka u postupku. Citiraj
rdgoran odgovoreno: 24. lipanj 2023. Autor odgovoreno: 24. lipanj 2023. Hvala na trudu oko moje teme. Kao laiku, stvarno mi je neposteno da sud ne stiti moje pravo da konacno sredim stanje svoje imovine, a stiti osobe koje ne brinu o imovini koja ionako nije njihova stoljecima... Citiraj
Spitfire odgovoreno: 25. lipanj 2023. odgovoreno: 25. lipanj 2023. Da bi sud štitio vaše pravo onda valja i tužbeni zahtjev postaviti kako treba. Kako ste tužili moguće pokojne osobe (osobe koje ne mogu biti stranka u postupku) sud je postupio prema ZPP-u tj. dao vam je priliku da izvršite potrebne ispravke te kako to niste mogli učiniti odbacio je tužbu. Tužbeni zahtjev kod tužbe za dosjelost se eventualno trebao odnositi na nepoznate nasljednike (ako jesu) a onda bi se njima mogao postaviti privremen zastupnik. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.