Jump to content

Porezna rezidentnost


pero88

Preporučene objave

Ovakva je situacija... 

- Nisam nikad radio u HR, od 2013 zivim u inozemstvu. Od 2013-2017 sam studirao, a od 2017 do danas radim u inozemstvu.

- Odjavio sam prebivaliste, zdravstveno, nemam brojeva telefona/mobitela, nemam bankovnih racuna, nemam nekretnina, nemam pokretnina...

- Ozenjen sam (supruga nije HR drzavljanka) i zivimo zajedno.

- U ePorezna sustavu pod "Porezno nadlezna adresa" je navedena moja adresa u inozemstvu, pod nadlezna ispostava navedeno je "ispostava za nerezidente", pod "Obveze" je navedeno: "Poštovani, nemate pristup ovoj funkcionalnosti jer niste upisani u registar poreznih obveznika"

- Trenutno zivim u drzavi koja ne dijeli porezne podatke s RH, tu imam trajni boravak (equivalent green card u US) i imam nekretninu ovdje sa suprugom

Stvar je u tome da nisam ispunio TI obrazac i predao poreznoj. Je li moguce da kad sam u veleposlanstvu odjavljivao prebivaliste i zdravstveno da su nekako i moj tax residence rijesili? Pitam jer sam mislio da su te odjave nezavisne i da je potrebno odjaviti posebno... Trenutno zivim u drzavi koja ne dijeli porezne podatke s RH, ali bih pocetkom iduce godine trebao preseliti u drzavu koja dijeli porezne podatke s RH (privremeno, na 2-3 g). Pitanje je trebam li ispuniti TI obrazac i predati poreznoj ili je sve vec rijeseno?

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija