Jump to content

Kako "pozuriti" isplatu dijela stana?


sidroroni

Preporučene objave

Postovani, 

Molim pomoc!

Mlada sam osoba i ne razumijem se previse u pravne stvari.  Nakon smrti oca, te djeda koji je bio vlasnik stana, trecinski sam suvlasnik s ujnom i ujcem. 

Ujac zivi u inozemstvu te njemu njegova trecina predstavlja emotivnu vrijednost, te mjesto gdje dodje na ljetovanje. Ujna sa svojom obitelji zivi u tom stanu vec 30ak godina. Nitko od njih dvoje nije za prodaju kompletnog stana, vec mi se 2 godine obecava isplata moga dijela, ali eto nikad se nema novaca kad ja pokrenem tu temu. 

S obzirom da se skoro 50 god nije apsolutno nisto renoviralo, ujna (dakle jedina od nas koja tamo zivi) je krenula s ozbiljnom renovacijom i ulaganjima. Da naglasim, ja nisam ni bio upucen da se renovira, a kamoli dao svoju suglasnost.

Hoce li se troskovi te renovacije "odbiti" od vrijednosti moje trecine? Kukaju kako su ulupali 40 000 eura, te gledali mog bolesnog djeda koji ih je puno kostao i slutim da plesu oko toga da se ja sazalim i prepustim im svoj dio. 

Stan ima 94 kvadrata i nalazi se na 10 minuta pjeske do stare jezgre Dubrovnika. Ona na svoje oko procjenjuje stan na 200 000 eura :D Po tome vidim da me pokusavaju preveslati na sve moguce nacine. 

Sto mi je ciniti da ih pozurim na isplatu?  Da se najavim da cu s curom doci zivjeti u jednu od soba? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , sidroroni je napisao:

Sto mi je ciniti da ih pozurim na isplatu?

Pravno gledano uopće vas nisu dužni isplatiti ako ne žele te "požurivanje" možete izvoditi na  način koji želite, ne mora utjecati na nekakovo obečanje. Eventualno možete spomenuti razvrgnuće suvlasništva (civilno razvrgnuće-prodaja na dražbi)jer vam taj izvanparnični sudski postupak jedino i preostaje kao alat za moguće ostvarivanje vaših ciljeva ako nema dogovora.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija