Jump to content

Problem oko preseljenja maloljetnog djeteta


David2611

Preporučene objave

prije 3 sati , David2611 je napisao:

Razlog za samostalno skrbništvo je navela iz razloga da može samostalno se seliti po RH mijenjat doktora i sama odlučivati o njegovoj skrbi.

Očito ste joj Vi već uskratili svoju suglasnost, pa je CZSS posredovao i proveo savjetovanje, a sve s ciljem da bi nadležni sud u izvanparničnom postupku donio odluku o majčinom zahtjevu. U svakom slučaju, sud gleda sve okolnosti, ali mu je na prvom mjestu zaštita djetetovih interesa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , David2611 je napisao:

Razlog za samostalno skrbništvo je navela iz razloga da može samostalno se seliti po RH mijenjat doktora i sama odlučivati o njegovoj skrbi.

Bio od značaja što se tiče selidbe jer jako smo vezani ja i sin a isto tako i moji ukučani.

Šta joj ne bi bilo bolje da ste Vi u blizini obzirom da dijete sada polazi i u osnovnu školu.

Mislim, možete ga i Vi pokupiti pred školom i pomoći joj, što je isto važno da drugi vide da ste Vi kao otac prisutni jer onda dijete ima određenu zaštitu pred drugima kad vide da se otac pojavljuje.

Da li možete s njom u tom smislu razgovarati da se bojite ako se odvojite predaleko da mu nećete moći pomoći kad krene škola i sve ostalo?

U svakom slučaju, nemojte vršiti nikakav pritisak na nju preko poruka jer to je postao učestali dokaz da se nekoga okarakterizira u svjetlu koji nije, nego ako možete s njom tu priču pozicionirati u Vašu brigu za sina kad krene u školu i da bi zato voljeli da Vam je blizu kako bi mogli biti uz njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

A de mi molim vas recite, dali imam pravo tražiti drugo mišljenje centra, ako nisam zadovoljan ovim?

Dali se mogu obratiti pravobraniteljici djece ili nekome drugom tko stvarno gleda na dobrobit djeteta..jer ovo sve se samo više komplicira, jer bivša supruga okreče kulturno sina protiv mene i mojih ukučana i puni glavu glupostima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Situacija je ovakva.

Bivsa supruga je preselila sa djetetom u drugi grad bez moje suglasnosti. Kad se selila rekla je da je bila gospoda iz centra kod nje. Posto trazi samostalno skrnistvo i sud je u postupku cuo sam ako ja nisam dao suglasnost za preseljenje da moze centar dati.

Poslao sam upit centru i receno mi je da suglasnost nije izdana od strane njih sto se tice prebivalista, ali zaboravio sam pitati jesu li dali za boraviste. I ako jesu, dali me oni moraju kao centar obavjestiti da su dali suglasnost ne bitno sada za boraviste ili prebivaliste djeteta?

Isto tako nije dogovoreno na koji nacin ce dijete dolaziti kod mene, jer udaljen je 50km i posao mi ne dozvoljava toliko putovanja.

Pitao sam centar i bivsu suprugu na koji nacin cemo to rijesiti ali nitko nista ne odgovara.

Isto tako mi je bivsa supruga rekla da moze po zupaniji seliti sa djetetom bez moje suglasnosti a tako mi je receno i u centru.

Pitanke je, dali je to stvarno tako?

Pokusavam biti otac ali mi se uskracuje na sve moguce nacine kako od bivse supruge tako i od centra isto.

Centar nije iskren prema meni i smatram da manipuliraju u njezinu korist.

Kome se zaliti na svu ovu moju pricu..ako centar radi u korist majke, kome da se onda ja obratim da sam i ja otac i da hocu da dijete bude blizu mene i u gradu gdje je su mu baka, dida i svi ostali na koje je naucio.

Ljudi pomozite jer dosao pred zatvorena vrata i ne znam kome bi se vise obratio..gdje god dodem svi se ograduju i prebacuju jedni na druge..

Svaka pomoc je dobro dosla

 

uređeno: od David2611
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija