Jump to content

Rusevna kuca


Kristina Antal

Preporučene objave

Dobar dan .Problem je sljedeci pa molim za savjet.Susjedova stara rusevna kuca se cijelim zidom nagnula u moje dvoriste .Zid samo sto ne padne.Kontaktirala sam gradevinsku inspekciju.Rekli su da je za to nadlezan komunalni redar.Vlasnik je naravno obavjesten od mene i ne reagira .Odlazim kod komunalnog redara i iznosim problem i zelim podnest prijavu da obavjesti vlasnika da se to ukloni.Prijavu ne zeli podnest on se je cuo sa vlasnikom i ovaj mu je navodno rekao da ce ukloniti gradevinu .Rekla sam mu ako zid padne da budemo imali matrijalnu stetu i da imam djete koje se igra na dvoristu na sta je on meni sa podsmjehom odgovorio da on zna gdje se druga djeca igraju pokraj zidova u jos losijem stanju.Rekao je da mu moj problem nije prioritet.Kome da se obratim i sta da radim ? Inace se vlasnik i on dobro poznaju .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana,

Podnesite prijavu pisanim putem, bilo građevinskoj inspekciji, bilo komunalnom redarstvu. Ako građevinska inspekcija smatra da nije nadležna za postupanje , proslijed će vašu prijavu u komunalno redarstvo, pogotovo ako  u komunalnom redarstvu  odbijaju primiti pisanu prijavu, a što su inače dužni po zakonu. Možete pisanu prijavu poslati i poštom. Bitno je da imate pisani trag, a pogotovo ako se zid sruši sam od sebe u vaše dvorište. U prijavi navedite da je zid  nestabilan i predstavlja ugrozu po život ljudi i susjedno zemljište, a što je dovoljan razlog za izlazak građevinskog inspektora / komunalnog redara na lice mjesta, odnosno donošenje rješenja o ukljanjanju dijela građevine ili cijele građevine, ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju na očevidu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija