Jump to content

porez na prvu nekretninu POS


anonimno

Preporučene objave

Ako prijavljuješ prebivalište na toj adresi(pos) i ako je to tvoja prva nekretnina - kojom rješavaš stambeno pitanea-onda možeš biti oslobođen plaćanja poreza na promet -do određenog broja kvadrata-cca 40m2 ili tak nešto za samca a ostatak za kvadrature se oporezuje, a što se tiče dobivanja nekretnine na dar od roditelja to je pak oslobođeno od oporezivanja (uspravna, nizlazna rodb.linija) i , kako se meni čini, tu nema veze što imaš i svoju nekretninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imaš dobar odgovor, samo s malom ispravkom. oslobođen si plaćanja poreza za samca do 50 kvadrata. ali samo ako ti je to prva nekretnina, i ako ćeš u njoj prijavit prebivalište. nekretninu ne smješ otuđit i preselit iz nje u roku od 5 godina od dana nabave. ako dobiješ nekretninu od roditelja, bez obzira šta si oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina, moraš prijavit porez u roku od 30 dana. isto kao i za nekretninu koju kupješ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija