pesti22 objavljeno: 7. kolovoza Dijeli objavljeno: 7. kolovoza Pozdrav, Dobio sam kaznu za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu + 1 mjesec zabrane upravljanja vozilom. Kaznu sam platio(2/3) isti dan po preuzimanju naloga. Iz rješenja mi ostaje nejasno od kada počinje teći mjera zabrane upravljanja, što se točno smatra izvršnost/pravomoćnost odluke. Je li to dan kada sam platio kaznu ili tek 8 dana nakon toga? Unaprijed hvala na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. kolovoza Dijeli odgovoreno: 8. kolovoza https://mup.gov.hr/ostalo-48/kutak-za-vozace/283633 Nažalost morat ćeš non stop provjeravat na linku (bar prije odlaska na posao i prije vraćanja sa posla) da li je MUP upisao zabranu. pesti22 i drot13 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mikica1 odgovoreno: 11. rujna Dijeli odgovoreno: 11. rujna Pravomoćnost je 8 dana od primitka Prekršajnog naloga i u tom roku možete uložiti prigovor, a izvršnost je 8 dana od pravomoćnosti i tada počinje izvršenje zaštitne mjere . To je ustvari rok od 15 dana u kojem možete platiti 2/3 kazne..Kad su sudske presude u pitanju izvršnost kreće kad istekne rok za plaćanje kazne koju je sud odredio Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 12. rujna Dijeli odgovoreno: 12. rujna prije 12 sati , mikica1 je napisao: . To je ustvari rok od 15 dana u kojem možete platiti 2/3 kazne.. Rok za plaćanje 2/3 kazne je 8 dana od primitka naloga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mikica1 odgovoreno: 12. rujna Dijeli odgovoreno: 12. rujna Nije, nego 15 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. rujna Dijeli odgovoreno: 13. rujna Evo ti pa čitaj jel piše 8 ili 15 dana. https://legalis.hr/topic/89885-obavezni-prekršajni-nalog/ vas 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.