Jump to content

Stečena bračna imovina


tanja 75

Preporučene objave

Pozdrav

Molim za savjet....u braku koji je trajao 20 godina, kupljen je stan, ništa nisam potrazivala... međutim sad je stan prodan i kupljena je kuća kojoj je jedini vlasnik bivši suprug...prije rastave ucjenio me da se odreknem dijela stana inače mi neće potpisati sporazumnu rastavu braka, koju je naravno on sastavio, gledajući više svoju korist...potpisala sam, jer me ucjenio...zbog trajno narušenih odnosa, psihičkog maltretiranja, prijetnji, donijela sam odluku da ću se rastati i zbog djece... međutim, on nije osim alimentacije ništa ispoštovao ...u centru za socijalnu skrb su rekli da mi je mogao tako obećati da će kupiti i avion, kad sam prijavila da se vratio u stan, iako je on sam napisao da neće do punoljetnosti manjeg sina ..stan je prodan, dio je uzeo da otplati stambeni kredit a ostatkom kupio kuću...zbog kompleksne zdravstvene situacije nisam imala druge mogućnosti nego sa sinovima preseliti u tu kuću... međutim, on je kao što je bio ...govori da nitko nema prava u kući, da je kuća njegova...da li postoji nada da pokrenem tuzbu? Zbog zdravlja ne mogu dalje trpjeti takvo ponašanje...ponasa se kao da je on milostiv prema meni, kad je među ljudima...koja su moja prava? 

Molim Vas Vaše misljenje

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , tanja 75 je napisao:

da li postoji nada da pokrenem tuzbu?

Što biste tom tužbom željeli postići? 

Naime, ako želite pobijati svoje odricanje od dijela bračne imovine (polovice stana) morat ćete dokazati da ste se bojali za život/tjelesni integritet, a u prilog vam ne ide niti činjenica da s bivšim bračnim drugom ponovno dijelite životni prostor.

Zbog čega se niste odlučili za podnošenje zahtjeva za razvod braka (umjesto sporazuma)? Da li isto iz straha ili nešto drugo?

Na koga je glasio stan? Na koga je glasio otplaćeni kredit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija