Jump to content

Nadstrešnica za aute veća od 50m2


reload

Preporučene objave

Poštovani, 

ispred kuće imamo parking koji bismo željeli natkrit sa nadstrešnicom djelomično radi postavljanja fotonaponskih panela za sunčanu elektranu a drugi dio bi samo natkrivao aute. Pošto nadstrešnice prelaze 50m2 u cjelosti (dvije po 50m2) pretpostavljam da nam treba građevinska dozvola? Dali postoji način da se legalnim putem bez građevinske dozvole napravi nadstrešnica veća od 50m2 u našem slučaju 100m2 ( dvije po 50m2)?

Unaprijed zahvaljujem

 

20230729_092339.jpg

_M5A8877-HDR copy.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo bi vam mogao biti veliki problem pa makar dijelili na dvije od 50 m2 jer bi vam za svaku trebao barem glavni projekt. Dakle, bez obzira što bi prema Pravilniku izvedenom iz ZoG u nekoj ludoj kombinaciji mogli ići na sustav sunčanih kolektora na građevinskoj čestici postojeće zgrade (što je malo drugačije od postavljanja sustava na postojeću građevinu) čak i protivno PP, glavni projekti za nadstrešnicu se rae prema pravilima struke i PP a bojim se da (barem prema sliakma) bi imali problem s preizgrađenosti čestice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija