Jump to content

Privremeni boravak - zdravstveno osiguranje


planetoman

Preporučene objave

Pozdrav,

Zena Filipinka je podnijela zahtjev za produljenje privremenog boravaka na osnovi spajanja obitelji. Za zdravstveno osiguranje prilozen je obrazac tiskanica-1 (prijava, odjava, promjena) HZZOa kojega joj je urucio sluzbenik HZZOa. Na tom obrascu naveden je datum prijave (11. 2020.) ali ne i datum do kad vrijed - to polje je prazno. Sada sluzbenica trazi da joj se posalje taj obrazac sa novjim datumom. Buduci nam se nije vise kompliciralo sa HZZOom, a ujedno je zeni u medjuvremenu prestao radni odnos a time i osiguranje preko HZZO kreirali smo policu privatnog dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Na upit da li moze tu policu priloziti kao dokaz zdravstvenog osiguranja sluzbenica odgovara da zena treba poslati HZZO obrazac tiskanica-1 sa novim datumima??  Zatim joj saljem link na MUPove stranice https://mup.gov.hr/stranci-281595/koji-se-dokazi-smatraju-dokazom-o-osiguranom-zdravstvenom-osiguranju/281922 gdje tocno pise koji dokumenti vrijede kao dokaz zdravstvenog osiguranja i pitanje po kojoj osnovi se inzistira na tiskanici-1 HZZOa. Od tada ni traga ni glasa sluzbenici? Sto poduzeti? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , planetoman je napisao:

Zatim joj saljem link na MUPove stranice https://mup.gov.hr/stranci-281595/koji-se-dokazi-smatraju-dokazom-o-osiguranom-zdravstvenom-osiguranju/281922 gdje tocno pise koji dokumenti vrijede kao dokaz zdravstvenog osiguranja i pitanje po kojoj osnovi se inzistira na tiskanici-1 HZZOa. Od tada ni traga ni glasa sluzbenici? Sto poduzeti? Hvala.

Točno je da se priznaje i privatno osiguranje za produženje boravka a isto tako u linku piše da se treba javit u HZZO radi utvrđivanja statusa osigurane osobe koje se provodi https://www.zakon.hr/z/634/Zakon-o-obveznom-zdravstvenom-osiguranju-i-zdravstvenoj-zaštiti-stranaca-u-Republici-Hrvatskoj-

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zena se javila u HZZO i oni su isprintali Tiskanicu 1, ali na toj Tiskanici 1 stoji datum prijave 11.2020, a datum do kad vrijedi nije upisan. Sad da li je to greska HZZO ili nije ne znam, otici cemo provjeriti u HZZO. U medjuvremenu je zena dala otkaz tako da bi i ti datumi sad trebali biti drugacji. Ne vidim bas smisla u tome svemu i zasto ova iz MUPa inzistira na HZZO Tiskanica 1 kad se kao dokaz osiguranja moze priloziti i privatno osiguranje, ali zasto da bude jednostavno kad moze komplicirano. Ocito je to modus operandi birokracije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako se ne varam, treba HZZO potvrditi da nije bilo prekida u osiguranju. Znači da je bila osigurana cijelo vrijeme, da nije bilo pauze. Ako je pauze bilo, morat ćete vjerojatno platiti u HZZO unatrag za taj period. Jako glupo, ali mi smo morali platiti godinu dana unatrag kad smo se prvi put prijavljivali privatno na HZZO (znači ne privatna firma, nego smo uplaćivali mjesečno u HZZO osiguranje sami, dok nije bilo zaposlenja). To je valjda da ne bi ljudi bili bez osiguranja, pa onda samo uplatili na koji mjesec dok produžuju boravak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija