Jump to content

katastar


lopja

Preporučene objave

Molim Vas za objasnjenje.Zalila sam se gradskom uredu za katastar( 1. stupanj ) za rjesavanje predmeta zbog promjene na zemljistu od strane suvlasnika bez mog znanja i dogovora i predala zahtjev za obnovu postupka. Dobila sam od 1. stupanjskog povjerenstva negativan odgovor.

 Uputila zalbu na 2.stupanjsko povjerenstvo ( Drzavnu geodetsku upravu)zalba mi je usvojena i ponovno vracena na 1.stupanjsko povjerenstvo katastra.

Odgovor  1. stupanjskog povjerenstva znaci katastra je ponovo negativan i pise da se zalim opet Drzavnoj geodetskoj upravi od kojih sam dobila pozitivno rjesenje.

Da li moram dalje na sud molim Vas da mi neko objasni sta moram dalje poduzimati.

 

Hvala!

 

 

 

 

 

uređeno: od lopja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • lopja je promijenio naziv u katastar

Prvo bih napravio uvid u spis, jer svaka promjena u Katastru mora biti potkrijepljena odgovarajućim dokumentima. Znači, neka je državna institucija možda prethodno izdala rješenje na temelju kojeg ste Vi izbrisani s te parcele, a na kojeg se Katastar poziva. Recimo, sudska presuda ili rješenje nekakvog gradskog ureda u okviru bogtepitaj kakvog upravnog postupka. Nakon toga, ako bi mi to pravo uskratili, otišao bih kod njihovog šefa da mi objasni o čemu se radi. Zajedno s ažuriranim gruntovnim izvatkom koji dokazuje da sam vlasnik. Šefovi ne vole da im nižerangirani zaposlenici muljaju iza leđa kršeći zakon. Da, ima tamo još uvijek i poštenih ljudi, pravih stručnjaka, nije sve upropašteno od strane hrpe uhljebljenika. Jednostavno, možda se čak radi i o nenamjernoj pogrešci, kao što me jednom prilikom zvala susjeda u panici jer je njena kuća s okućnicom u Katastru prebačena na susjeda koji živi niz ulicu. Tko radi taj i griješi, ali na kraju i prizna pogrešku. Vi ste odabrali najteži mogući put. Ako Vam ne daju uvid u spis, a šefa kao da baš i nije briga, kad umarširate s odvjetnikom, dat će Vam sve na što imate pravo. Da, ali to košta, i te Vam novce nitko neće vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija