Jump to content

Postupanje policijskih službenika


coco.melone1

Preporučene objave

Pozdrav! 

Policijski službenici su mi upali u stan sa sumnjom na ilegalnu preprodaju marihuane. Rekli su da je netko od susjeda prijavio biljke koje su stajale na terasi . Biljke su bile zasađene,  njih nekoliko u teglici od cvijeća. Male i jadne i nikome normalnome ne bi palo na pamet da je to za preprodaju. Provela sam više od 24 sata u pritvoru , nije mi dopušteno da se ikome javim . Nalog , niti znacku mi nitko nije pokazao . Uz to par sati nakon pretresa stana vijest je izašla u medijima sa slikama stana i bombastičnim naslovom kako je zagrebačkoj dilerici policija stala na kraj . Nemam odvjetnika , jer velika dilerica je podstanar koji živi od plaće do plaće i ne uspijeva uštedite niti za neku krntiju od auta. Za sad me zanima samo smiju li se takve stvari davati u medije prije nego je donesen ikakav sud i napravljeno vještačenje.  Upravo zbog te vijesti  sam ostala i bez stana. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smiju se davati u medije anonimizirani podaci (bez adrese, incijali, godište). Policija daje izjavu što su radili (pretraga, pronalazak droge, podnesena kaznena prijava), a mediji (tj. urednici) to uobliče u članke kako im paše, pa to najčešće izgleda tako kako izgleda da bude klikabilno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. 

Zanima me još,  što mislite koliko je pametno žaliti se ili čak tražiti poništenje postupka ? 

Toliko je slučajeva , gdje su se ljudi uz pomoć odvjetnika na najbizarnije načine izvlačili iz ozbiljnijih situacija, pri tome mislim na prave uzgajivače i dilere. 

Kolegica s posla mi je ispričala da je njena majka ( odvjetnica ) izvukla tipa s pričom kako je cijelu plantažu kanabisa posadila njegova 90-godisnja baka . Baka je priznala,  a prestara je da ide u zatvor.

Drugi slucaj je čovjek koji je u svoju obranu uključio navode i citate iz Biblije kojima potkrijepljuje kako je uzgoj bilo koje biljke njegovo krscansko pravo . 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priča ima svakakvih i uglavnom su samo to, priče (ako ne vidiš pravomoćnu presudu koju bi mogla iskoristiti, ne vjeruj i nemoj se uopće upuštati u eksperimente).

Sad se nemaš na što žaliti (možeš samo na postupanje policije ako su išli van s podacima, ali to nema utjecaja na kazneni postupak).

Postupak još nije ni započeo da bi ga se moglo poništiti.

Uglavnom, tu ima toliko toga da ti stvarno treba pravna pomoć, radi se o ozbiljnom kaznenom djelu (ne bi išli na preprodaju da im se to temelji samo na par biljaka koje imaš na balkonu) i morala bi imati odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo to frustrira , jer se doista radi o nekoliko biljaka , a sumnja na preprodaju se temelji na pronađenoj vagi i 5, 85 g gljiva izmjerenih skupa s vrecicom. Za to su napisali sumnjiči se za nabavu veće količine psilocibinskih gljiva u svrhu preprodaje na ilegalnom tržištu.

Što je najbolje, prilikom pretresa su se smijali što su našli, valjda su očekivali laboratorij . 

Ima li smisla žaliti se za ulazak bez naloga ? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija