Jump to content

Izvlastenje zemljista


silvijac

Preporučene objave

Postovani,zeljela bih informaciju ili uputu za daljnje postupanje. Radi se o nepotpunom izvlastenju cca 300 m2 zemljista oduzetih ,80 tih god. od strane opcine za izgradnju groblja. Nikada nismo dobili rjesenje o izvlastenim zemljisnim cesticama,niti obestecenje. Ja sam nasljedila zemlju od pokojjne bake i krenula se pozabaviti s time. Obratila sam se uredu za imovinsko pravne poslove,no oni otezu sa odgovorom kao zurno ce angazirati vjestaka ali zavlace,koja su moja prava,ima li zastare .u tom slucaju..imate li nekog dobrog odvjetnika za preporuku i da li mi se isplati tuziti Grad ?zemljista se nalazi na moru .ja sam gruntovni vlasnik parcele se vode na moje ime u katastru je  upisan Grad Crikvenica.hvala na odgovoru unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavit ću da groblje ni dan danas nije izgrađeno, ali je zato i dalje predviđeno GUP-om. Na Vašem zemljištu će svakako biti groblje, za deset, dvadeset, ma sto godina. Njima nije bitno kada. Uzmete odvjetnika jer on može požuriti isplatu naknade za oduzeto zemljište. Ili samo čekate, kao ja. Isto kao što je desetljećima čekao i moj pokojni otac. Istina, zemljište i dalje u katastru ( u vašem slučaju ne) i gruntovnici glasi na nas, nalazi se u neometanom posjedu moje obitelji stoljećima, zabilježba o eksproprijaciji nikad nije ni stavljena u zemljišnu knjigu, ali po GUP-u je to i dalje groblje. Čak su provedene i ostavinske rasprave pa im rješenja o izvlaštenju iz Jugoslavije ni u teoriji više ne mogu vrijediti jer glase na davno preminule ljude na danas nepostojećim adresama. Ovdje u Zagrebu ih se nakon šezdesetak godina u manjem broju slučajeva pokušalo provesti, čak je i službenik ZK odjela naložio njihovu provedbu, ali što to vrijedi kada gruntovni vlasnik sada već zna biti i praunuk. Valjda po principu, ako prođe, prođe. Nepostojeći narodni odbor ( ukinut šezdesetih godina prošlog stoljeća) oduzima zemljište za groblje Mari Marinoj koja je umrla 1980. a koja je prebivala u naselju Ljubinova draga na adresi Ljubinova draga 24 koja je prestala postojati 1974. zbog imenovanja ulica u naselju. I sad oni 2023. godine šalju takvo rješenje na provedbu u Gruntovnicu...Da bi farsa bila potpuna, šalju i obavijest davno upokojenoj Mari Marinoj na njenu nepostojeću adresu da se može žaliti u roku od 14 dana. Za sada im ne prolazi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija