Jump to content

Prometni prekršaj u inozemstvu


anonimno

Preporučene objave

Situacija je ovakva:

Vozio sam 68 km/h u Crnoj gori kroz naseljeno mjesto gdje je ograničenje brzine 50 km/h. E sad, i tih 68 km/h je upitno, gotovo sam siguran da je bilo 60 ali dobro. Nije baš uputno svađati se s nadrkanim policajcima u tuđoj zemlji s malim djetetom u autu. Uglavnom, uzeo mi je dozvolu i uputio me da idem platiti kaznu u banku ili poštu i da se onda s potvrdom vratim po dozvolu. Budući je bila nedjelja, takvo nešto bilo je nemoguće napraviti. Jasno mi je bilo kamo vodi stvar, pa sam mu platio na ruke toliku kaznu (30 eura) za što nisam dobio nikakvu potvrdu itd. Uglavnom, policajac mi tvrdi da je takva procedura a meni je to naprosto nevjerojatno. Pa može li mi on uopće uzeti dozvolu za tako benigan prkršaj.

Ono što me zanima jest ...kakva je praksa kod nas kada policija uhvati stranca u ovakvom prekršaju?

 

Može li mi netko to odgovoriti?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad je u pitanju stranac, kod nas se obavlja hitni prekršajni postupak......privodite se sucu, dajete svoju obranu i odmah dobijete rješenje, ako budete proglašeni krivim izrekne vam se novčana kazna, preuzimate rješenje i odmah ju idete na poštu platiti (ponekad to rade i sudski službenici ili policjaci, a vi ostajete u postaji), vratite primjerak uplatnice i dobijete natrag original i možete doma. kod vas je bilo u pitanju neradni dan, policajac je uz potvrdu trebao uzeti novac, te da se i vi potpišete na potvrdu da je policajac preuzeo toliko i toliko novaca, te se slijedeći dan taj novac uplaćuje na ime novčane kazne na državni proračun. mislim da je ovo dobro ispalo, jer da ste privođeni na sud, izgubili biste cijeli dan........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hoćete mi reći da je praksa zapravo ovakva:

Naš policajac, u jeku sezone, uhvati Engleza koji vozi 10 km/h više od dozvoljenog i hop...odmah s njim kod prekršajnog suca?

Pa krasna praksa, nema što.... Ali ipak smo mi pravna država, te strašne kriminalce koji voze ugrožavajući nevine Hrvate, treba odmah u zatvor ;))

 

Uglavnom, hvala na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Hoćete mi reći da je praksa zapravo ovakva:

Naš policajac, u jeku sezone, uhvati Engleza koji vozi 10 km/h više od dozvoljenog i hop...odmah s njim kod prekršajnog suca?

Pa krasna praksa, nema što.... Ali ipak smo mi pravna država, te strašne kriminalce koji voze ugrožavajući nevine Hrvate, treba odmah u zatvor ;))

 

Uglavnom, hvala na odgovoru...

 

Nije baš takva praksa!!

"Englezu" se oduzme putovnica, te ga se uputi u nadležnu policijsku postaju, gdje mu netko od nadležnih izdaje prekršajni nalog sa uplatnicama koje je dužan uplatiti u pošti ili banci(to je takozvani skraćeni prekršajni postupak)!!

Ukoliko "Englez" hoće uložiti prigovor na prekršajni nalog onda ide na sud, međutim to zna biti veoma zanimljivo recimo subotom kada se treba pozvati dežurnog suca jutrom, skinu ga nako lagano sa žene pa jutrom bez kave na sud, pa tamo se nađe "Englez" koji mu prodaje priče o anglosaksonskom pravu i onda sudac popizsdi i odrapi mu najveću moguću kaznu ukoiko je u rasponul!!

Najbolje je kad na sud zbog vožnje u turbo pijanom stanju po hrvatskim cestama dođe "naturalizirani" plavokosi Šveđanin, sa š`veckim "pasošem", otišo prije rata u Š`vecku, vratio se u R`vacku malo se oduzeo, pokupio par prometnih znakova, udario u parkirani automobil i otišo spavat bez pozivanja policije!!

E onda on sucu ranom zorom prodaje demagogiju, pljuje po hrvatskom zakonodavstvu, po provoditeljima zakona, za čega se on "borio" po š`veckim tranšeima???

U nas u Š`veckoj nigdje nema policije moš voziti Worp brzinama, nema suda, bezakonje totalno al čim se vratim u R`vatcku odma na sud, hebem ti sve, jadan ja!!! :-D

 

Crna gora-piše se Crna Gora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije tema,ali dopustite..

Prije par mjeseci sam vozio u Austriji nekih 170km/sat, a ograničenje je bilo 130km.

Odjednom,pale se rotirke i zaustavljaju me tri vozila(ni manje ni više),i naplate mi 350eura kazne,350,eeeeejjjj, ili češ platiti na licu mjesta ili u najbližu banku po lovu,ako nemaš kod sebe. Platim, jer sam zaista vozio toliko, ostanem još 20- tak minuta, na zaustavnom traku da dođem malo sebi, krenem dalje, kad nakon nekoliko kilometara, vidim "veselu trojku" i zaustavljeno vozilo, kad tko, registracija opet Hrvatska,čovjek iz Rijeke.

Dakle, trebamo te strance "uljudno" kažnjavati i kad pređu preko semafora a da im nije upaljeno zeleno svijetlo. Strašno :jesamglup:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije sporno kažnjavanje. Napravljen je prekšraj i to se ne može poreći.

Ali, ne bi li bilo elegantnije da mu policajac ispiše kaznu pa da je ovaj plati na isti način kao i naš državljanin? Kao da je problem evedenciju o eventualno neplaćenim kaznama proslijediti carini kada se ovaj opet vrati u Hrvatsku?

Kakva je razlika između ovakvog prometnog prekršaja i onog za pogrešno parkiranje? U ovom potonjem slučaju ne šalju ga sucu za prekršaje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija