Jump to content

Priključak za vodu


magnolija2

Preporučene objave

Poštovani/a,

kupili smo zemljište s kućom (3 vlasnici do koje se dolazi pristupnim putom (koji naravno nije upisan). Prilikom kupnje svi su znali da je to put koji ova kuća ima pravo koristiti te imamo papire od od prvih vlasnika koji su ostavili 2 m puta. Problem je nastao jer je taj put bio druga katastarska čestica te je nismo uveli u kupoprodajni ugovor i ostala je još nesređena na zemljišniku između prvih prodavatelja (odnosno njegovih nasljednika) i katastru drugog vlasnika (koji ima 1/3), dok smo našu sredili, platili odvjetnicu itd.

Problem je nastao jer kuća nije spojena na vodovodnu mrežu. S obzirom da nismo vlasnici puta koji vodi do jave površine(ceste) predložili su nam da idemo preko susjedne čestice jer je kraće, ali nažalost susjed nije dopustio.

Tako da tražimo drugu opciju.

Pitanje je bi li bilo dovoljno da drugi vlasnik (koji je nama prodao) prepiše svoj dio puta nama i onda bi mi bili suvlasnici 1/3 puta, bi li onda tako mogli dobiti priključak za vodu ukoliko će htjeti.

Drugo je je li taj put moguće proglasiti nerazvrstanom cestom , odnosno pristupnim putem do stambenog objekta jer mislim da je u jednom trenu i bila samo da su u  je maknuli jer je u zemljišniku/katastru navedena kao oranica i da je privatno vlasništvo kada je došao neki novi zakon 1997. Je li to moguće zatražiti i od koga?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija