Jump to content

Zaposlenje


Orcaa

Preporučene objave

Poštovani, 

potrebna mi je pomoć/ savijet.  Prijavila sam se na javni natječaj za zaposlenje u jednoj državnoj ustanovi iako sam mislila da mi se neće javiti jer svi znamo kako se zapošljava u državnim ustanovama. U dokumentacija sam priložila braniteljsku potvrdu od oca, koja ne ulazi za direktno zapošljavanje. Zvali su me na razgovor, kada sam došla na razgovor doživjela sam jako neugodnu situaciju iz razloga šta su me osobe koje su držali razgovor napale i rekli mi da šta sam se javila na natječaj da njima treba GOTOV ČOVJEK i da sam jako bezobrazna što sam se javila zbog toga šta ne traže više izvršitelja, da dotične pspbe nemaju vremena, volje ni želje uvesti u posao. Uz to su me pitali tko mi je čovjek s potvrde i da sam krivotvorila potvrdu. Razgovpr je trajao 4 min (osim potvrde ništa me nisi htijeli pitati). Da sve ne bude humorističnije u natječaju su tražili 4. Stupanj stručne spreme dok ja trenutno završavam 7.stupanj. Nakon razgovora ostala sam u velikom šoku i odlučila da mi je najbolje da povučem prijavu i prijavim se na drugo radno mijesto koje nije tipično moja struka. Slijedeći dan odnijela sam novu prijavu na novo otvoreno radno mjesto i zatražila da želim povući staru prijavu, na šta mi je osoba rekla da ne zna šta da napravi i da se to nikad nije dogodilo, na šta sam rekla da ostavi tu prijavu da ne bi došlo do dodatnih nepotrebnih tenzija. Uglavnom prvi natječaj je poništen. 😅

Nakon tjedan i pol do dva tjedna od šta sam dostavila drugu prijavu dotična osoba s razgovora me nazvala i rekla da Zove kako bi provijerila moju dokumentaciju(kad sam prvi put poslala prijavu nitko me nije nazvao). Naravno da me ponovno pitala za potvrdu od branitelja i čitala zakon i ispitivala me o mojim i roditeljskim prihodima, te o tome da bi trebala od oca proslijediti riješenje, na čemu kad sam joj rekla da mi da meil na koji da joj dostavim, rekla je da ne treba njoj nego ako će me zvati na razgovor, ali misli da me nećeju zvati i da se pomirim s time. Ovo je ukratko o mom iskustvu, a vjerujem da je jakooo puno ljudi se našlo u takvoj situaciji. 

Btw. za drugo radno mjesto koje su objavili na njihovoj stranici više nema, ni u arhivu. 

Sad mene zanima ako me netko može savijetovati kako ostati normalan i kako postupiti u ovakvoj specifičnoj situaciji ili jednoatavno zaboraviti i pokušati dalje. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija