Jump to content

prevara od strane izvođača radova


barb73

Preporučene objave

kao zgrada krenuli smo u obnovu terase (ravni krov). troškovnik je izradila projektantska kuća, a izvođač je bio jedan od njihovih poddobavljača.

osim što je kasnio u radovima, nije se pridržavao troškovnika. Npr. postavio je bitumen ljepenku umjesto al-bitumen ljepenke (još se utvrđuje da li ta ljepenka koju je postavio ima svojstva parne brane, umjesto hidroizolacijskog premaza je stavio obični premaz za beton (potvrđeno od strane proizvođača da premaz koji je stavio nije klasificiran kao izolacija), nekvalitetno je stavio tpo foliju... Uplatili smo mu 50% avansa, koje nije ispunio sukladno troškovniku/ugovoru. On nas dodatno tereti za još novaca, iako do sada odrađeno nije napravljeno sukladno troškovniku/ugovoru. Budući da terasu moramo zatvoriti prije zime pozvali smo sudskog vještaka (čija izrada izvještaja je u tijeku) jer ne vjerujemo da ćemo se uspjeti sporazumno dogovoriti.

koji nam je najbolji daljnji postupak? da li zvati policiju ili direktno prijaviti dorh-u, jer njegovo djelo ima karakteristike kaznenog dijela prevare s ciljem osobne materijalne koristi.

hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste angažirali sudskog vještaka za građevinu, sačekajte da isti izradi 
svoj zaključak, dok isti ne bude gotov, ne vršite nikakva dodatna plačanja.
Nakon pisanog nalaza sudskog vještaka, tj, komparacije urađenog sa ugovorenim  poslom iz  ugovora, znati će te šta dalje, isti če vam dati i savjet kako i na koji način da dalje postupate, jer trenutno, bez njegovog pisanog vještačenja neznate ni koliko je od plačenog urađeno i dali je rađeno po pravilima i sa orginalnim materijalom, koji ste po projektu ugovorili.

uređeno: od frenki zg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija