Jump to content

Dostava pedagoške mjere


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

koji propis se primjenjuje na način dostave pedagoške mjere učeniku? ZPP ili ZUP?

Člankom 3. stavkom 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi propisano je da ako školska ustanova u svezi s poslovima iz stavka 2. ovog članka ili drugim poslovima koje na temelju zakona obavlja na osnovi javnih ovlasti odlučuje o pravu, obvezi ili pravnom interesu učenika, roditelja ili skrbnika učenika (u daljnjem tekstu: roditelj) ili druge fizičke ili pravne osobe, dužna je postupati prema odredbama Zakona o općem upravnom postupku, postupovnim odredbama ovog Zakona i zakona kojima se uređuje djelatnost koju obavlja. Člankom 84. st. 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi propisano je da su opomena, ukor, strogi ukor i opomena pred isključenje mjere upozorenja koje se ne izriču u upravnom postupku. Na izrečene mjere učenik ili roditelj može podnijeti prigovor ravnatelju škole u roku od osam dana od dana izricanja.

U konkretnom slučaju, učeniku je imanovan skrbnik, a Škola je pedagošku mjeru naslovila na roditelje (pokojni), a dostavila na adresu Hrvatskog zavoda za socijalni rad u kojem radi skrbnik. Dakle radi se o neurednoj dostavi?

 

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija