Jump to content

Pogoršanje zdravstvenog stanja sa HRVI 20%


MIRAT

Preporučene objave

Poštovani Mirat,

Mogu Vam odgovoriti iz mog osobnog iskustva a i drugih kolega koje znam još iz Dom.rata koji se isto bore godinama za svoja "zakonska" prava, koja očito postoje samo na papiru. Liječnička povjerenstva u pravilu gledaju uvijek uzročno-posljedičnu vezu dijagnosticiranih bolesti u vezi sa Dom.ratom pri određivanju stupnja Hrvi i posljedično, kasnijih pogoršanja tih bolesti na temelju kojih je prethodno određen postotak Hrvi, tj. stupanj oštećenja. Pri tome su iz izrazito restriktivni. Znači bez dugotrajnog bolničkog liječenja u kontinuitetu i solidne (po mogućnosti što više spec.nalaza) medicinske dokumentacije je to teško ostvarivo. Ako Vam je osnovna bolest npr. Ptsp, te ako imate i druge kronične teže bolesti možete tražiti povečanje na osnovu psihičke bolesti sa trajno utvrđenim komorbiditetima.  Sve ostalo u današnje vrijeme jako teško prolazi, dešava se često da 1.St. komisija i donese rješenje o povećanju ali ga Revizija Min.Branitelja skoro u pravilu odbije, tj. ne prizna. Niste konkretno naveli za koje bolesti tj. pogoršanja istih tražite povećanje i koliki stupanj oštećenja organizma imate priznat dosada.

LP i sretno.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PTSP 20%,uzr poslj iz dom rata utvrdila stručna procjena.Omjer minimalan 20-80.dragov.čin vodnik.Mirov najniža 502 eura,450 dana borbi sektor 91.,92. i nešto 95.Samo PTSP Kron,ostale usputne bolesti koje ne utječu bitno.Od rješenja trajno 2021. ,3 boln liječenja,10 kontr psihijatra,2 psihološka testa.Za ovo što pišete vjerujem da nas varaju kao malu djecu,obećaju na papir a onda???Pozdrav i hvala na iskrenom javljanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , yaris1990 je napisao:

Kada budete predavali za pogoršanje navedite posebno ptsp i posebno poremećaj osobnosti,jer su   promjenili u metodologiji vještačenja i to.

Pozz,

Ma imam i ja trajni poremećaj osobnosti i još dvije ozbiljne bolesti za koje imam med. dokumente i nalaze (vojni stacionar) još od 92 i 93god., ali mi ništa nisu od tog nisu uvažili na nekoliko komisija uzastopno, samo napišu da te bolesti nisu u uzročno-posljedičnoj vezi sa Dom.ratom i prave se blesavi. Prema Zakonu o HRBr i zadnjem Pravilniku o Vještačenju i radu Liječ.povjerenstava, Dg. F62.0 treba ocjeniti sa min.30%, a oni na pustu muku daju i tih jadnih 20%.. također ako je F62.0 i ako postoje drugi ozbiljni komorbiditeti (tlak, šećerna bolest i sl.) onda 40%. Sve u Zakonu lijepo piše ali uzalud.

Za g.Mirata: Čak i da vam dignu postotak Hrvi na npr.30%, ako ste u minimalnoj braniteljskoj mirovini (ne znam koliko staža imate?), to Vam ništa ne znači na iznosu mirovine, dobili bi samo nešto veću invalidninu. Za povečanje mirovine bi morali zatražiti novo liječničko vještačenje u HZMO-u, jer oni određuju omjer Rat i Mir, tek bi sa eventualnim povećanjem tog omjera mogli računati na višu mirovinu. Naravno, i takvo Rješenje opet ide na finalnu procjenu Revizijskog povjerenstva u Min.Branitelja.. Ukratko nije jednostavno ali probajte svakako, ništa ne možete izgubiti.  

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija