Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i služnost stanovanja


Palomino

Preporučene objave

Novim Zakonom (15.12.2023.) o izmjenama i dopunama zakona o obveznim odnosima u članku 10. koji regulira osnivanje prava služnosti stanovanja primatelja uzdržavanja, propisano je da "ako primatelj uzdržavanja daje nekretninu, ugovorom će se na njoj u njegovu korist osnovati služnost stanovanja, ako se tomu izričito ne protivi" . Molim za uputu na koji način se ta služnost osniva i je li obvezan dio Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju ili se ugovara zasebno. Obzirom da pripremam tekst ugovora koji namjeravam ovjeriti putem suda bila bih iznimno zahvalna na pojašnjenju ili predlošku koji uključuje navedene izmjene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate Ovdje predložak ugovora te bi na osnovu vašeg upita u čl.3 umjesto točke (.) trebalo nastaviti tekst npr. "te je davatelj uzdržavanja suglasan da se u korist primatelja uzdržavanja u zemljišnim knjigama osnuje teret, osobna služnost doživotnog stanovanja na nekretnini iz članka 1." Nadalje, iz čl.4 bi valjalo izbaciti riječi "ili ograničenja" te radi forme čl.3 prebaciti pod čl.4 a čl.4 pod čl.3.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija