Marijan Šumić objavljeno: 31. siječnja objavljeno: 31. siječnja Radi odobrenja kredita za obrtna sredstva banka mi traži zadužnicu izdanu od tvrtke-pravne osobe, ovjerenu od mene kao vlasnika i uz to supotpisanu od mene kao fizičke osobe. Navedeno postupanje banka obrazlaže osiguranjem ne/vraćanja kredita mogućnošću naplate sa mojeg tekućeg računa. Da li je postupanje banke u redu ? Zahvaljujem. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 31. siječnja odgovoreno: 31. siječnja Da, osiguravanju se, a na Vam je da izaberete kod koje banke ćete uzeti kredit. frenki zg 1 Citiraj
Marijan Šumić odgovoreno: 31. siječnja Autor odgovoreno: 31. siječnja Da, osiguravaju se, ali možete li mi pojasniti kako je moguće vraćanje kredita tvrtke kao pravne osobe, kod koje vlasnik ne odgovara vlastitom imovinom, jamčiti računom/imovinom vlasnika odnosno fizičke osobe !?? Citiraj
frenki zg odgovoreno: 31. siječnja odgovoreno: 31. siječnja (uređeno) prije 1 sat , Marijan Šumić je napisao: Radi odobrenja kredita za obrtna sredstva banka mi traži zadužnicu izdanu od tvrtke-pravne osobe, ovjerenu od mene kao vlasnika i uz to supotpisanu od mene kao fizičke osobe. Navedeno postupanje banka obrazlaže osiguranjem ne/vraćanja kredita mogućnošću naplate sa mojeg tekućeg računa. Da li je postupanje banke u redu ? Zahvaljujem. 2.) Zato što ste Vi Osobno Vlasnik te, Pravne Osobe, i firma može početi loše poslovati i može doči do nemogučnosti vračanja kredita, a banka takav rizik ne želi, niti bilo koji referent, po pravilima banke isti ne smije potpisati. -1.) Niste napisali, dali se radi o banci koja je u vlasništvu R.H. -e ili o nekoj drugoj Banci, iste ne morate imenovati, samo napišete, traženo. Niste napisali, dali se to odnosi na Revolving (dozvoljenom minusu po računu firme) ili o standardnom keditu, za obrtna srdstva. Bnke su u H.R. u 99% slučajeva u privatnom vlasništvu, što u prijevodu znači da svaka od njih može imati svoja pravila. Banci je, uz Garanciju uz garanciju za slučaj ne vračanja istoga, jednaka i stavka - odakle će te isti vračati,neovisno, o kolikoj i kakvoj garanciji garnciji se radi u smislu - Hipoteke ili Fiducije na npr. Nekretnini koja je 3 - 4 puta vrdnija od dobijenog kredita. uređeno: 31. siječnja od frenki zg Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.