Jump to content

Alimentacija iznos


fokus010203

Preporučene objave

Pozdrav svima,,,.evo ovako,nakon 16 god. došao je kraj braku i suživotu supruge i mene te se ona odselila s djetetom (16) u svoju roditeljsku kuću. Budući da će dijete biti s njom, naravno da sam voljan i da ću  plaćati alimentaciju,nije uopće spornono ne nalazimo dogovor oko iznosa iste. Naime,plaća mi je oko 1200€,,,+/-50€,,, imam kredit na svome imenu od 150€ za stan u kojemu smo živjeli tj ja ću ostati u tome stanu i nastaviti plaćati kredit.

Zanima me kako i na koji način se izračunava visina iznosa alimentacije, konkretno u odnosu na moja primanja?

Ako netko zna konkretno,bio bih zahvalan na pomoći..

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

Molim.

Pogledajte ovu odluku i ovu odluku.

Molio bih Vas još samo jedno pitanje; čitao sam da postoji opcija zajedničkog skrbništva što smo se načelno dogovorili supruga i ja,da ćemo imati jednaka prava i obveze oko djeteta... U papirima za pokretanje razvoda koje smo predali u czss nigdje nije bila ta stavka 🙄

Hoće li sw to definirati na ovom sastanku koji ćemo imati sl tjedan ili kako to ide?

Ako tako bude,da imamo jednaka prava i obveze oko skrbništva ( što mslm da je realno pošto nismo niti jedno od nas problematični u smislu nasilja,alkohola i sl. nego jednostavno više nema suživota i osjećaja koji bi održali brak) kako tada funkcionira podjela vremena boravka djeteta sa svakim od nas te kako se tada rješava alimentacija? Ostaje li ta ja moram plaćati puni navedeni iznos majci ili...?

Ne kužim,,,jer na nekoliko mjesta sam pročitao oprečne izjave oko toga-od tog da zajedničko skrbništvo uopće ne povukao takvo u zakonu do toga da postoji i u tom slučaju se alimentacija nekako drugačije računa.

Sory na dodatnim pitanjima ali pogubljen sam u svemu ovome....

Hvala,,,

L.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako imate zajedničko skrbništvo, a pitanje je kako ćete se dogovoriti gdje će i s kojim roditeljem dijete živjeti. Ako nema dogovora, onda odluku donosi sud. Takođe, i dogovor između roditelja sud mora potvrditi sa svojim odlukom, a radi zaštite interesa djeteta.

Alimentaciju plaća roditelj s kojim dijete ne živi. Ili nema obveze na ime alimentacije, ako dijete pola vremena živi kod jednog, a pola vremena kod drugog roditelja kao npr. jedan tjedan kod Vas, drugi kod supruge i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija