Jump to content

članak 272. stavak 1 KZ/11


houndfishified

Preporučene objave

Poštovani,

imam nekoliko pitanja. Ako netko zna odgovore ili mi može dati konkretan savjet što je najbolje učiniti, bio bih zahvalan. Sva pitanja se odnose na članak 272. stavak 1 KZ/11.

1) Trgovačko društvo bavi se hostingom, posjeduje svoju serversku opremu i mrežne IP adrese. Želim znati, ako netko iznajmi server i koristi ga u ilegalne svrhe, imaju li pravo uzeti sva računala od direktora i svih zaposlenika koja se nalaze u uredu? Ako da, koliko dugo mogu maksimalno držati privremeno uzeta računala? Prošlo je već tri godine, a nema nikakvih novosti, unatoč tome što smo slali dopise sudu i državnom odvjetništvu.

2) Postoji li neki način da spriječimo slične situacije u budućnosti i izbjegnemo otpuštanje radnika zbog oduzimanja računala koji su neophodni za obavljanje djelatnosti? Svako računalo je zaštićeno pametnim karticama i može se koristiti samo kada djelatnik stavi svoju osobnu karticu.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Je li normalno da sudski postupak traje gotovo 3 godine, a da se ništa ne događa osim promjene sudaca? Postoji li neki rok unutar kojeg sudski postupak treba održati prvu raspravu od kada je postupak pokrenut?

S obzirom na sve napisano, zakon očito nije na strani poduzeća koja se bave djelatnošću hostinga i pružateljima internetskih usluga, jer moraju živjeti u strahu da će im se oprema prije ili kasnije oduzeti, budući da je od preko 10 tisuća korisnika nemoguće znati ako netko koristi server u ilegalne svrhe, ako nismo dobili obavijest o zloupotrebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija