Jump to content

uvjetovanje potvrdjivanja pravomocnosti rjesenja


anonimno

Preporučene objave

vec neko vrijeme se natezem s trgovackim sudom u splitu. kako sam na kraju odustao od otvaranja firme, a zbog navodnog vrijedjanja suca u postupku sam od strane visokog trgovackog suda osudjen na 500 kn kazne za to, a rjesenjem TS split mi je odbijen upis u registar -- treba mi potvrda (pecat) o pravomocnosti tog istog rjesenja, da bih dobio nazad temeljni kapital uplacen u PBZu. e sad, dodjem na TS i trazim tu potvrdu, ode sluzbenica do suca i vrati se i kaze da moram donijet potvrdu da sam platio kaznu (po onom drugom rjesenju). naravno, potvrde da je placeno putem internet bankarstva i sl. ne zele, nego zele da cekam satima u banci na salteru da dobijem potvrdu.

 

ono sto me interesira je: da li sudac ima pravo uvjetovati potvrdjivanje pravomocnosti rjesenja placanjem kazne po nekom drugom rjesenju? rjesenje je pravomocno ili nije, po meni sud to treba potvrditi bez daljnje rasprave, a da li sam ja duzan nesto ili ne -- to je moguci predmet neke druge rasprave, zar ne? molim misljenje.

 

hvala, tonci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija