Jump to content

Prenamjena zemljišta


LLJUBICA

Preporučene objave

Koje sve uvjete? Mislite na priključak vodovoda i elektroenergetski priključak?

Jeste li putem lokacijske informacije provjerili kakav status ima u prostornom planu vaša čestica – da li je obuhvaćena u građevinskom području ili nije?

Ako nije, pošaljite jedinici lokalne uprave obrazloženi prijedlog da se vaša čestica unese u građevinsko područje prilikom slijedeće izmjene prostornog plana. I to je to – nikakvo kočenje ako se vaša čestica nalazi izvan građevinskog područja definiranog važećim prostornim planom.

S napomenom, da se prostorni planovi mijenjaju povremeno - svakih nekoliko godina...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s ovim vašim odgovorom sam sa svime upoznata ,sve to znam........parcela se nalazi na atraktivnom mjestu,uz svu infrastrukturu,uz frekventne prometnice ,ali su ju dotični(lokalna vlast) uvrstili u poljoprivredno zemljište .......prostorni plan radi općina....Dakle, pitam postoji li kakav "lijek",da se to može promjeniti???Zahtjev je predan za prenamjenu parcele ,ali nekako se ne nadam pozitivnom rješenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažete, da ste zahtjev predali. Kada? Da li u fazi javne rasprave u svezi donošenja prostornog plana, a po izvršenom javnom uvidu u prijedlog prostornog plana u kojem vaša čestica nije bila uvrštena u građevinsko područje ili kasnije, kad je već prostorni plan stupio na snagu?

Ako se niste odazvali pozivu na javnu raspravu o prijedlogu prostornog plana i uložili tom prilikom svoju primjedbu -  to vam je bila zadnja šansa da nešto postignete u pogledu svog nauma, prije izglasavanja konačne verzije prostornog plana s takvim prostorno planskim rješenjem vašeg zemljišta.

Ako ste zahtjev napisali kasnije kad je prostorni plan stupio na snagu i predali ga u općinu, time ste icrpili sve mogućnosti u svezi uvrštenjenja svoje čestice u građevinsko područje – preostaje vam čekanje izmjena i dopuna važećeg prostornog plana i eventualnog pozitivnog rješenja vašeg prijedloga.

Nema tu čarobnog štapića – donošenje, a i izmjena prostornog plana propisano je po zakonskoj proceduri (Zakona o prostornom uređenju), te pritom nema mjesta nekom izvanrednom postupanju.

I nemojte biti unaprijed obeshrabreni...dobro bi došlo malo pozitivne energije.:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija