Jump to content

Bolovanje za vrijeme otkaznog roka


adrad

Preporučene objave

 

Dala sam otkaz dana 07.03.2024.godine zbog zdravstvenih problema koje taj posao nosi sa sobom. Našla sam drugi, lakši, posao i s novim poslodavcem dogovorila početak rada 08.04.2024.godine. Sa sadašnjim poslodavcem sam dogovorila da otkaz stupi na snagu 07.04.2024.godine. U međuvremenu sam se toliko razboljela da sam dana 12.03.2024. godine morala na bolovanje (zbog kroničnog išijasa dobivala sam injekcije za bolove, radiološki nalaz dokazuje bolest, idem kod fizioterapeuta, naručena sam na MR…). Bolovanje je trajalo dva tjedna i završilo je 30.03.2024. godine. Nakon završetka bolovanja javila sam se poslodavcu da nastavim raditi otkazni rok. On mi je rekao da prvo iskoristim godišnji odmor od 01.04. do 06.04. i da se 08.04. javim na posao da odradim ostatak otkaznog roka jer isti nije tekao za vrijeme bolovanja.

Sa novim poslodavcem imam dogovor o početku rada dana 08.04. a sadašnji poslodavac inzistira da ostanem raditi još dva tjedna i ako ne dođem raditi pokrenuti će tužbu protiv mene zbog izgubljene dobiti. A novi poslodavac me neće čekati još dva tjedna.

Moram li odraditi ta dva tjedna otkaznog roka?

Što ako počnem raditi kod novog poslodavca 08.04.2024.godine?

Napominjem da sam sa sadašnjim poslodavcem pokušala dogovoriti kraće trajanje otkaznog roka ali nije htio niti čuti. Inače radim kao prodavač u mesnici. I ako sam toliko neophodna za radne procese zašto me šalje na godišnji odmor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija