Jump to content

Prodaja stana pod sudskom zabranom prije ovrhe


anonimno

Preporučene objave

Htjela bi kupiti stan nad kojim je trenutno zabrana prodaje. Ustanova koja ima hipoteku nad stanom,i zatražila je zabranu prodaje, želi se što prije namiriti iz stana za neka svoja potraživanja od osobe čiji je stan. Osoba je priznala svoju krivnju i ustanova želi stan prodati što prije na način da sadašnji vlasnik stan proda, a novac ide ustanovi...i prije nego je sudski postupak dovršen za krivično djelo za koje se tereti osoba čiji je stan. Mislite li da bi s dovršenjem sudskog postupka i prodajom stana temeljem sudske ovrhe bolje prošla ? Bojim se da će ustanova, sada, tražiti veću cijenu,nego bi to tražio sud temlejem ovrhe? Da li sam u pravu...?

Cijeninila bi odgovor pravnih stručnjaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne radi se o zagrebačkoj gruntovnici. Da, pojasnim , protiv osobe koja je vlasnik stana,to jest , stanarskog prava ,ustanovo koja ima hipoteku nad stanom vodi krivični postupak zbog otuđenja novaca u računovodstvu. Osoba nije otplačivala stan, uplatila je samo nekoliko rata. Da bi ustanova djelomično namirila nanesen joj gubitak u računovodstvu,odvjetnik ustanove predlaže prodaju stana prije postupka ovrhe. Sada mi u biti nije jasno tko će odredtiti cijenu stana, sud na temelju svojih kriterija ili ustanova.... Nadam se da sam pojasnila. Da li postoje kritriji koje sud koristi pri ocjenjivanju cijene stana ...radi se o vrlo staroj i trošnoj zgradi. Ja sam zainteresirana jer je stan do mojeg i riješio bi mi neka životna pitanja.

Hvala na razumjevanju i dodatno uloženom trudu pravnicima koji čitaju i odgovaraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je novi moment.

osoba koja je imala stanarsko pravo i prema zakonu o otkupu ili naknadi sklopila ugovor o otkupu stana ako se taj ugovor raskine zbog neplaćanja i dalje ostaje u stanu kao najmoprimac.

on ostaje kao zaštićeni ako nema useljivi stan ili kuću, a ako ima ostaje obicni najmoprimac.

 

nadam se da nije tako ali mislim da će biti problem iseliti tu osobu jer ako je zaštićeni najmoprimac mora mu se otkazati a to je nemoguće ako bude plaćao najamninu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pomogli ste mi,zasada.Samo da dodam, ne bi trebalo biti problema u iseljenju, jer osoba sa stanarskim pravom tamo nikad nije stanovala, već živi u obiteljskoj kući,kojoj doduše nije vlasnik.Podmirenje zaostale najamnine je ustanova već zatražila, no osoba je nije mogla podmiriti Doduše, podmiriti sam je željela ja, te osobi platiti stan u vrijednosti koja je odgovarajuća za sredinu u kojoj se stan nalazi i ruševno stanje objekta No, mala sredina, ima puno huškaća, pa je osoba odustala od moje ponude....Vama, cijenjeni,preporučam se i nadalje za hvale vrijedne savjete i razmišljanja .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija