Jump to content

punomoć za zastupanje po rješenju o nasljeđivanju


anemični

Preporučene objave

pozdrav, radi se o tome da mi je majka umrla i bila je ostavinska rasprava te svaki čas trebamo dobiti rješenje o nasljeđivanju, brat, sestra i ja smo pristali da svak dobije trećinu svega. Pošto mi sestra živi u inozemstvu i da ne mora dolaziti za svaku radnju trebala bi mi neka špranca punomoći koju će ona ovjerit u Hrvatskoj ambasadi ( tako mi je rekla javna biljeznica na ostavinskoj raspravi )da je ja ili brat je možemo  zastupati u svim potrebnim radnjama tipa preuzimanja novca iz banke s maminog računa u njezino ime, knjiženja i upisa nekretnina i svih ostalih potencijalnih radnji di bi se ona morala osobno pojaviti u hrvatskoj, i ako možete napisati sve moguće radnje di bi je potencijalno trabali zastupati. Još me zanima dali mora biti baš hrvatska ambasada ili može tu punomoć ovjeriti u bilo kojeg javnog bilježnika, konkretno radi se o Irskoj

hvala na pomoći 

uređeno: od anemični
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu šprance, radi se o specijalnoj punomoći u kojoj moraju biti izričito popisane sve radnje koje je potrebno obaviti. Dakle, treba vidjeti što bi sve nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju trebalo obaviti i sve izričito i detaljno popisati. 

Bolje je punomoć ovjeriti u ambasadi. Ako punomoć ovjerava kod javnog bilježnika, onda će morati i na sudu ishoditi apostille, a i prevesti ovjeru potpisa na hrvatski. Ako ovjerava u ambasadi, ništa od toga neće morati napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija