Jump to content

Hr telekom i A1 dug i prelazak granice iz BiH u Hrv


Antisa420

Preporučene objave

Pozdrav ekipa,

U 8mj 2022 godine sam uzeo po 1 telefon na pretplatu u A1 i Hrv Telekom na 2 godine tadašnji frend mi je govorio da nema problema kasnije..pa nakon skoro 2 godine osim slanja njihovih emailova opomena itd nije bilo,sada me zanima sta ako trebam za Hrvatsku jer zivim u BiH (dvojno drzavljanstvo)..Kako da provjerim imam li mozda neku zabranu radi toga ili su povezani sa granicom da me ne "skinu" pa odvedu kad budem pokusao preći radi duga..prvi put se susrecem sa ovim pa da vas pitam hocu li imat problema sa prelaskom ili samo direktno sa njima posto ne znam kako funkcionise..Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slobodno pitate što Vas zanima i nema potrebe za zatvaranjem teme.

Zastara je 10. godina od pravomoćnosti rješenje o ovrsi, ali samo ako u ovom roku nije bilo prekida zastarnog roka, jer po prekidu zastara i dalje teče, ali se zastarni rok računa iz početka. Uglavnom, nemojte računati na zastaru.

Sve i da umrete dug i dalje postoji, te za njega odgovaraju Vaši nasljednici, ali samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uredu hvala

Nemam ja nista sa Hrvatskom osim papira,zivim i radim u BiH.Na kraju svega to znaci da se ne pokusavam zaposlit u HR jer ce mi nakon prve plate zablokirat racune? Naivnost je gadna stvar,meni je bas bilo potrebno znat mogu li prelazit bez problema,a oko posla i to mi ide u prilog jer sam 15km od granice sa HR pa tamo sam mislio radit,a ovdje nastavit zivit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 minuta, Antisa420 je napisao:

Na kraju svega to znaci da se ne pokusavam zaposlit u HR jer ce mi nakon prve plate zablokirat racune?

Ne mora biti tako. 

Ovrha se provodi na svim računima ovršenika koji su otvoreni u bankama sa sjedištem u RH i samo ako ovrhovoditelj zatraži ovu ovrhu od FINA-e kada se zaposlite, jer će mu u bilo kojem drugom trenutku FINA-a poslati obavijest da ne može provesti ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija