Jump to content

ugovor o sponzorstvu


julija9

Preporučene objave

sponzorstvo je oblik marketinga gdje sponzor (pokrovitelj) doprinosi ili snosi trošak postavljanja manifestacije ili trošak nastupa sudionika na uglednoj manifestaciji ili trošak pojedinačnog sudionika ili grupe temeljem periodičnoga ugovora u zamjenu za ustupanje marketinških i promotivnih prava od strane sponzorirane stranke.

 

primjerice prema članku 3. Smjernice 2003/33/EC od 26.05.03. (koja se odnosi na reklmiranje i oglašavanje duhanskih proizvoda) sponzorstvo se definira kao svaki oblik javne ili privatne suradnje u odnosu na bilo koji događaj, aktivnost ili osobu s ciljem postizanja izravnih ili neizravnih učinaka od promidžbe proizvoda.

 

Također je bitno spomenuti Međunarodna pravila o sponzorstvu koju je donijela 2003 godine Komisija za marketing i promidžbu Međunarodne trgovačke komore. ima jos da ne nabrajam.

 

definicija ugovora o sponzorstvu:

 

ugovorom o sponzorstvu obvezuje se sponzor ustupiti sponzoriranoj strani određene proizvode ili usluge iz svog djelokruga, ili uplatiti mu određeni novčani iznos, a sponzorirana strana se obvezuje dopustiti sponzoru upotrebu vlastite slike ili imena, kako bi sponzor promicao određeni svoj proizvod, uslugu ili marku, odnosno pružiti sponzoru određene propagandne protučinidbe.

On je neimenovani ugovor jer zakonom nije reguliran. tipičan je i internacionaliziran jer je proširen u međ. poslovnoj praksi.

konzenzualan, dvostranoobvezujući neformalan i naplatan.

 

sadržaj ugovora ovisi o manifestaciji. za što vam treba?

 

donacija po mojem mišljenju je darovanje i to je regulirano zakonom o obveznim odnosima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija