Jump to content

Ovrha za porezni dug iz Njemačke


Grabarić Imbra

Preporučene objave

Kakav je pravni status i mogućnosti glede oslobođenja od ovrhe koja je pokrenuta za porezni dug pokojnih roditelja nastao u Njemačkoj?

 

Radi se o tome da je ovršenik zaprimio rješenje o ovrsi izdano od Porezne uprave u Hrvatskoj. Rješenje je izdano po zahtjevu Poreznog ureda u Njemačkoj koji je uz zahtjev priložio ovršnu ispravu - specifikaciju dugovanja iz čega se vidi da je riječ o porezu na dobit i kapital što je navodno neplaćeno. To dugovanje nastalo je nakon smrti oca i pretpostavka je da se radi o porezu na mirovinu (ne znam postoji li takvo što u njemačkoj). Nitko do sada nije reagirao na to dugovanje koje je nastalo u razdoblju od 1.1.2016. pa do 31.12.2021. Razdoblje dugovanje poklapa se sa razdobljem u kojem je supruga pokojnog primila njegovu mirovinu nakon što je umro. A nakon što je ona umrla sinu (ovršenik) je sada stigla ova ovrha. On nije nikad znao za to dugovanje, ali je nasljednik (provedena je ostavinska rasprava). 

 

Što bi bilo dobro poduzeti da se ovršenika oslobodi ove ovrhe, ako je to uopće moguće? Dakle, on nije niti znao za dugovanje za koje ga se sada ovršuje. Može li se on i gdje pozvati na činjenicu da je nasljedstvo kojeg se prihvatio manje od dugovanja koje se sada pokušava naplatiti od njega, a za koje uopće nije niti znao da postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija