Jump to content

psihoorganski sindrom i ugovor


anonimno

Preporučene objave

Da li je dijagnoza - psihoorganski sindrom (pacijent se na momente "gubi") - zapreka za potpisivanje ugovora o doživotnom uzdržavanju ako pacijenta neposredno prije potpisivanja nije pregledao niti psihijatar niti odjelni liječnik niti je sudac koji je došao imao potvrdnicu od bolnice da može doći sklopiti ugovor ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto mi se ćini da se tu stalno nešto vrti u krug. Netko kome je dijagnosticiran psihoorganski sindrom nije podvrgnut postupku provjere poslovne sposobnosti. Automatski je sposoban potpisivati. ALI KAKO MOŽE POTPISATI AKO SE NA MOMENTE "GUBI" I U TAKVOM STANJU DA SE NAGOVORITI I NA STVARI KOJE SU ZA NJEGA ŠTETNE. Utvrđivanje poslovne sposobnost provodi sud u suradnji s liječnicima, ako se ne varam, ali samo na nećiji zahtjev. Dakle ako taj postupak ne odgovara osobi koja je druga zainteresirana strana (malo lovi u mutno ), nikom ništa. Da li se tu osobu može nekako kazniti da je iskorištavala nekoga tko nije cijeli dan baš bio svega svjestan ( bio malo u prošlosti, malo u sadašnjosti). Ja bi ga najrađe šakom u glavu , al i znam da to nesmijem, a jedva se suzdržavam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija