Jump to content

Prvaci samoreklame ili doista najbolji od najboljih


anonimno

Preporučene objave

IVAN KERN, Zagreb - krivičar

 

JADRANKA SLOKOVIĆ

Branila vitešku skupinu u Haagu, s Čedom Prodanovićem brani Rahima Ademija

 

MARIJAN PEDIŠIĆ, ZAGREB

Branitelj Hrvoja Petrača, bivši sudac; u timu je generala Gotovine, a zastupa i Pavu Zubaka

 

ANTO NOBILO, Zagreb

Oslobodio Tihomira Blaškića, branio Miroslava Kutlu, Enu Begović i Feral Tribune

 

VESNA ALABURIĆ, Zagreb

Zastupa EPH, branila Ankicu Lepej protiv tužbe Ankice Tuđman

 

VELJKO MILJEVIĆ, Zagreb

Član HHO-a, branio braću Rodić u slučaju ubojstva Zlatka Bagarića, te 'dečke s Knežije'

 

STANKA MATIĆ, Dubrovnik

Odvjetnica od 1994. Oslobidola Nevena Barača nakon pet mjeseci zatvora

 

Bivši zamjenik javnog tužitelja dok su na čelu tužiteljstva bili Vladimir Šeks i Krunoslav Olujić, a razriješen je 1992. kada je kao tužitelj odbio goniti jednog pilota JNA optuženog za ratne zločine, te Antu Đapića, Dobroslava Pargu i Milu Dedakovića Jastreba. Branitelj je Mirka Norca u postupku protiv Tihomira Oreškovića i drugih na riječkom sudu.

 

BRANKO ŠERIĆ, Zagreb - krivičar

Odvjetnik Vinka Martinovića – Štele i pravni zastupnik Vesne Levar, udovice Milana Levara, koji je uspio isposlovati odštetu što ju je država za Levarovo ubojstvo obitelji morala isplatiti. Branitelj Davora Domazeta i odvjetnik Orsata Zovka u tužbi koju je ovaj podnio protiv Branka Cikatića.

 

LJUBO PAVASOVIĆ – VISKOVIĆ, Zagreb - krivičar

Branitelj Novice Petrača

 

ANTE MADUNIĆ, Zagreb - krivičar

Zastupao je okrivljene za ubojstvo obitelji Zec, osumnjičene u slučaju Pakračka poljana, glavne sudionike financijskog inženjeringa, Željka Tutunovića, Nevena Barača, a u novije vrijeme i Darinka Bagu u slučaju u kojem je uz Matu Granića, optužen za primanje mita i malverzacije s dionicama unutar Končar grupe.

 

SRĐ JAKŠIĆ, Dubrovnik - krivičar

Borac za zaštitu ljudskih prava s više od 20 godina staža. Bio je branitelj Dejana Subotića kojeg je oslobodio optužbi za ratne zločine na području Dubrovnika, a što je, sumnja se, bio povod atentatu u kojem je Jakšić bio ozbiljno ozlijeđen.

 

MATE MATIĆ, Zagreb - krivičar

Branio je Ibrahima Dedića, Slobodana Praljka, Stjepana Tuđmana, odbojkašicu Irinu Kirilovu te Matu Granića u aferi s Končarom i dionicama Končar grupe. Bio je i Baračev odvjetnik zadužen za rekonstrukciju poznatog ortakluka oko Dubrovačke banke, a branio je i bivšeg državnog odvjetnika Krunoslava Canjugu od optužbi za primanje mita.

 

DRAGUTIN ROTIM, Zagreb - krivičar

Odvjetnički ured utemeljio je 1983. Bavi se isključivo kaznenim pravom.

 

TIHOMIR RUBEŠA, Zagreb – krivičar

Aktivan u Pravnom centru i nevladinim organizacijama, kao odvjetnik zastupao je Brodokomerc, zločinačku organizaciju i Vinka Sindičića po službenoj dužnosti. Odvjetničku karijeru počeo je 1992. godine, kada je smijenjen s dužnosti prvog zamjenika okružnog javnog tužitelja.

 

IVO FARČIĆ, Zagreb – krivičar

Odvjetnik odbjegloga generala Ante Gotovine, specijaliziran za građansko i trgovačko pravo. Jure Kapetanović, koji se lažno predstavljao kao da je od Vlade ovlašten pregovarati o Gotovininu odlasku u Haag, Farčića je optužio da zna gdje se skriva njegov klijent bjegunac. Ta je optužba u međuvremenu odbačena, no Farčić je, baš kao i ostali članovi odvjetničkog tima Ante Gotovine, pod stalnim nadzorom ne bi li se preko njega došlo do Gotovine i konačnog otvaranja pregovora s EU.

 

RADAN KOVAČ, Osijek – građansko

Početkom novog milenija podigao je priličnu prašinu objavom poziva malim dioničarima Slavonske banke radi zastupanja u zaštiti njihovih prava kod preuzimanja Banke. Već deset godina izdaje i Pregled sudske prakse na elektroničkom mediju s pretraživanjima slučajeva od 1945. do danas, a novo CD izdanje s ažuriranim podacima objavljuje svake dvije godine.

 

MARIJAN HANŽEKOVIĆ, Zagreb – građansko

Ured odvjetnika Marijana Hanžekovića specijaliziran je za trgovačko pravo i jedan od onih koje najčešće angažiraju strane kompanije zastupane na hrvatskom tržištu. Smatraju ga glavnim kreatorom privatizacije domaćih tvrtki, a bio je zastupnik i Globus grupe Miroslava Kutle.

 

DAFINKA VEČERINA, Zagreb – građansko

Specijalizirala je obiteljsko pravo i danas je jedna od uspješnijih odvjetnica u brakorazvodnim parnicama. Osnovala je SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja. Sve do 1989. branila je optužene za verbalni delikt. među kojima i Čička, Glibotu, Milasa.

 

DAMIR i DAVOR GALETOVIĆ, Zagreb – građansko

Odvjetnički ured specijaliziran za gospodarsko pravo Damir Galetović naslijedio je od svog oca prije 24 godine. Uz Damira Galetovića koji je postao poznat kao odvjetnik Hrvoja Petrača, u uredu su partneri i supruga Beata te bratić Davor Galetović. Damir Galetović vodio je kao zastupnik Hrvoja Petrača i parnicu AGM protiv Privredne banke, a među najbrojnijim slučajevima koje ured preuzima su oni što se tiču poreza i financija.

 

MARIO POROBIJA, Zagreb – građansko

Mario Porobija specijaliziran je za trgovačko i međunarodno pravo te je, uz Marijana Hanžekovića, među omiljenim odvjetnicima koje angažiraju strane korporacije što posluju na hrvatskom tržištu. Pravni je savjetnik HEP-a u pregovorima oko nuklearke Krško, odvjetnik je ZABA-e, pa tako i Unicredito banke, a u pravilu zastupa bankare i jake kompanije. Predsjednik je varaždinskog Rotary kluba.

 

DAMIR KRAMARIĆ, Zagreb - građansko

Zastupao Radio 101 1996. kad se demonstriralo za neovisnost postaje na kojoj je bio i voditelj. Raspetljavao privatizaciju Večernjeg lista u ime Mirovinskog fonda.

 

BORIS POROBIJA, Zagreb – građansko

Vodi odvjetničku tvrtku Porobija i Porobija, četvrtu prema veličini na području trgovačkog prava. Ured se bavi korporativnim pravom i stranim ulaganjima, a sudjelovali su i u infrastrukturnim projektima hrvatske Vlade kao posrednici pri ulasku francuske građevinske tvrtke Bouygues u gradnju istarskog Ipsilona.

 

MILENKO ŠKRLEC, Rijeka - građansko

Stečajni upravitelj brodogradilišta Viktor Lenac karijeru je počeo kao sudac Privrednog suda u Rijeci. Bavio se najtežim slučajevima među kojima je i obrana braće Hajduković koji su ubili nećaka bivšeg premijera Nikice Valentića, a kolege najvećim njegovim uspjehom smatraju oslobađanje Antuna Presingera optuženog za teško ubojstvo.

 

TIN DOLIČKI, Zagreb – građansko

Branitelj Damira Vrhovnika, direktora brodogradilišta Viktor Lenac, karijeru je počeo kao partner odvjetničke tvrtke Bogdanović Dolički unutar koje se bavio korporativnim i trgovačkim pravom, bankama i financijama, pravnim savjetima i stranim ulaganjima te spajanjem poduzeća. Branitelj je Ivana Štokića u aferi Riječka banka i zastupnik Zagrebačke banke u tužbi koju je podnio Paško Kaćinari.

 

NINO RESKUŠIĆ, Zagreb – građansko

Jedan od rijetkih odvjetnika koji zastupa Hrvatski fond za privatizaciju u svim većim sporovima vezanim uz pretvorbene afere. Bio je i jedan od odvjetnika pokojne Ene Begović u postupku zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo Fatmir Miniri.

 

ROBERT TRAVAŠ, Zagreb – građansko

Najpoznatiji njegov slučaj bio je onaj Slavice Ecclestone u tužbi protiv Imperijala i Ankice Tuđman pri rješavanju ostavštine njezina supruga. Bio je među odvjetnicima koji su obavili privatizaciju Riječke banke, Croatia Airlinesa i Zagrebačke banke. Bio je u službi Ureda predsjednika i Vlade RH, a čim je napustio te dužnosti, zaposlio se kao pravni savjetnik koncerna Agrokor.

 

RATKO ŽURIĆ - DRUŠTVO ŽIP, Zagreb - građansko

Ratko Žurić stariji je partner u odvjetničkom društvu Žurić i partneri. Smatraju ga doajenom zagrebačkog odvjetništva. Pravni je konzultant na području ugovornog i trgovačkog prava, spajanja i preuzimanja banaka i trgovačkih društava. Društvo je sudjelovalo u privatizaciji Dubrovačke i Croatia banke te osiguravajućih društava u Hrvatskoj. Imaju visok rejting u međunarodnim krugovima.

 

ŽELJKO ŠVEDL, Osijek – građansko

Sudjelovao u svim pretvorbama i privatizacijama gospodarstva u Slavoniji i Baranji. Godinama je bio na čelu regionalnih ureda Hrvatskog fonda za privatizaciju i ureda za pretvorbu državnog vlasništva.

 

BRUNO SPIZ, Zagreb - građansko

Odvjetnički ured osnovan 1984., a bave se zastupanjem u predmetima za naknadu štete u čemu su vrhunski.

 

MLADEN VUKMIR, Zagreb - građansko

Njegov ured jedini je koji se sustavno i isključivo bavi zaštitom intelektualnog vlasništva, a među njegove specijalnosti spadaju područja informatičke tehnologije i robni žigovi poput McDonald'sova. Sudjelovao u strategiji razvoja hrvatskog patentnog ureda, a zastupa brojne multinacionalne kompanije.

 

MLADEN DRAŽIĆ, Zagreb – građansko

Bivši sudac općinskog suda u Zagrebu, specijaliziran za radno i stambeno pravo. Podrijetlom je iz ugledne pravničke obitelji, otac mu je godinama radio na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

 

ERNEST GNJIDIĆ, Zagreb - građansko

Poznat kao dugogodišnji odvjetnik NK Dinamo. Jedan je od vodećih članova Družbe hrvatskog zmaja. Zastupao je i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića u tužbi za klevetu koju je protiv njega podnio nogometni sudac i zadarski poduzetnik Reno Sinovčić.

 

TOMISLAV GRAHOVAC, Zagreb – građansko

Bivši je aktivan sportaš i jedan od prvih odvjetnika koji se specijalizirao za sportsko pravo. Među njegovim klijentima tako su bili i Patrik Čavar, Zvonimir Bilić, Igor Bišćan i brojni drugi sportaši, ali i "civilno" građanstvo.

 

KRUNOSLAV OLUJIĆ, Zagreb – građansko

Specijaliziran za obiteljsko pravo, a do 1990. predavao je obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Osijeku. Bio je odvjetnik Silvija Marića nakon prekida veze s manekenkom Tatjanom Mrduljaš, koja je tražila obeštećenje.

 

RANKO PELICARIĆ, Zagreb – građansko

Na popisu klijenata predsjednika odvjetničke komore prevladavaju domaća osiguravajuća društva. Ranko Pelicarić specijalizirao se za pravne usluge poduzećima.

 

TOMISLAV TONČIĆ, Zagreb – građansko

Specijaliziran za "utjerivanje" naknade štete, a u svojoj je praksi imao više tisuća uglavnom nepoznatih klijenata ili tzv. običnih ljudi.

 

ZORAN VUJASIN, Zagreb – građansko

Jedan od malobrojnih odvjetnika koji se posvetio patentnom pravu. Njegovo ime pojavilo se i među kandidatima na natječaju za trećeg operatera mobilne telefonije, a bio je i branitelj pokajnika iz tzv. zločinačke organizacije Zorana Miletića.

 

ŽELJKO OLUJIĆ, Zagreb - građansko

Branitelj Ivice Rajića iz Kiseljaka, uhićenog u Splitu 2003. godine, odvjetnik generala Mirka Norca u haaškom postupku, pravno je zastupao Ivana Koradea, a i među potpisnicima je apela za ponovno suđenje Mili Budaku, hrvatskom piscu i jednom od ministara NDH.

 

BORIS MAKAROVIĆ , Zagreb – građansko

Stručnjak za nekretnine koji je vodio brojne parnice protiv građevinskih tvrtki što su prodavale stanove bez kompletnih papira. Odvjetnik je Borisa Makarovića, nekadašnjeg direktora Zagreb filma, u sporu koji protiv njega vode zaposlenici zbog mobbinga na poslu.

 

ALAN HRANILOVIĆ , Zagreb – građansko

Još jedan od odvjetnika koji su se specijalizirali za parnice pri naknadi štete.

 

NEVEN GEČIĆ, Velika Gorica - građansko

Odvjetničku karijeru nastavio je nakon što je prestao biti sucem Općinskog suda u Velikoj Gorici. Specijaliziran za trgovačko pravo.

 

SNJEŽANA GAŠIĆ, Zagreb – građansko

Bivša zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, odvjetničku karijeru počela je prije deset godina.

 

ZORAN MARKOVIĆ, Zagreb – građansko

Specijaliziran za korporacijsko pravo i pravni konzultant brojnih uglednih domaćih i inozemnih tvrtki. Partner je odvjetničkog ureda Plišo Marković, a među njihovim klijentima do danas su bile brojne bankarske ustanove, među kojima i Europska banka za obnovu i razvoj te Privredna banka.

 

IVAN PENIĆ, Zagreb – građansko

Stručnjak za građansko pravo koji je odvjetničku kancelariju otvorio nakon što je napustio položaj predsjednika građanskog odjela na županijskom sudu u Zagrebu.

 

IVAN SURJAN, Zagreb – građansko

Poznat kao bivši sudac, specijaliziran za građanske parnice. Bio je branitelj Hrvoja Šarinića kad ga je Irena Divković, urednica Imperijala, optužila za klevetu potražujući odštetu od 150 tisuća kuna. Bio je i branitelj Miroslava Šeparovića u optužbi da je kao ravnatelj HIS-a dostavljao novinarima povjerljive dokumente.

 

LUJO MEDVIDOVIĆ, Osijek – građansko i krivično

Branitelj koji je za varalicu Dražena Magdića, uz psihijatrijski nalaz, uspio isposlovati samo četiri godine zatvora za čak 41 prijevaru koju je ovaj počinio.

 

RAJKO ČOGURIĆ, Zagreb – krivičar

Branitelj Ante Sliškovića u slučaju Ahmići, bivši državni odvjetnik.

 

MIROSLAV ŠUMANOVIĆ, Zagreb – građansko

Vrhunski pravnik i stručnjak, prethodnik Rumenjaka, aktualnog predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, na toj funkciji.

 

JOŠKO ČEH, Split – građansko

Najpoznatiji splitski odvjetnik, inače pravni zastupnik Igora Štimca i njegova brata Damira u procesu koji su protiv njih podigli sportski kolege i investitori u Štimčeve kladionice, koje su bankrotirale ne isplativši partnerima vlasničke udjele. Branitelj je i Ante Gudića, optuženog za ratne zločine u zatvoru Lora.

 

SAŠA POLDAN, Rijeka – građansko

Ured Saše Poldana najveća je odvjetnička kancelarija na području Rijeke i Kvarnera.

 

DRAŽEN MATIJEVIĆ, Osijek – građansko

Zacijelo najugledniji osječki odvjetnik poznat i po svojim dobrim odnosima sa županom Branimirom Glavašem, kojeg je i zastupao u brojnim parnicama što ih je ovaj političar, nedavno isključen iz HDZ-a, vodio protiv različitih redakcija i novinara zbog klevete i duševnih boli.

 

HRVOJE PAŽIN, Zlatar – građansko

Bivši predsjednik Općinskog suda u Zlataru. Pravni savjetnik u Elcomu.

 

BIANKA HONDL, Zagreb, - građansko

Jedna od najstarijih i najuvaženijih kancelarija za građansko pravo. Bianka Hondl naslijedila je ured od svog oca, odvjetnika specijaliziranog za građansko pravo.

 

RAJKO MLINARIĆ, Zagreb, - građansko

Zastupao policajca Mišića u sporu protiv MUP-a oko izvještaja o prometnoj nesreći koju je, vozeći u pijanom stanju, izazvao Milan Bandić. Odvjetnik je i Miroslava Kutle.

 

RUDOLF FRANČULA, Pula – građansko

Nekad sudac Vrhovnog suda danas je jedan od najpoznatijih istarskih odvjetnika.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljiva analiza.

 

Prvo, cekam odgovor svih moderatora treba li ova imena obrisati ili ne, ostavili inicijale ili nesto trece. Drugo, ne vidim da se nekoga vrjedjalo a ne poziva se, barem ne direktno, na reklamu. Ali i negativna reklama je raklama. No vidjet cemo.

 

Mogu samo reci ovo: Sve su zivotinje jednake, samo su neke jednakije. Neki se mogu samoreklamirati a neki ne. A da neki od ovih ljudi svojim pravnim i moralnim vrijednostima nikako ne zasluzuju naziv "najbolji od najboljih" znam iz osobnog iskustva i poznavanja kolega.

 

Ako zakon i kodeks zabranjuju reklamiranje te obracanje medijima dok postupak traje, zasto to HOK gleda cesto bez reakcije. Postoji nekoliko odvjetnika i drustava koji imaju svoje web stranice i na njima daleko vise informacija nego je dopusteno, cak i nelegalno navedenih specijalizacija (zna se kako se i kada ona moze navesti), pozivanja da se njima jave stranke.... Komora suti jer su to neke face ili ne znaju guglati?

 

Zasto se (uglavnom) velika drustva oglasavaju na stranicama ciji su vlasnici ili autori inozemne organizacije? Nasli su rupu u zakonu? I to uredno ista drustva. Samo oni znaju raditi i nitko vise u Hrvatskoj. Nemaju i ovako dosta posla?

 

Zasto nitko ne reagira sto se izvjesni odvjetnici ne ustrucavaju govoriti o svojim strankama i njihovim postupcima/sporovima dok su u tijeku u svim mogucim medijima? To nije reklama?

 

Zasto svi nemaju istu sansu i pravila? Pa ukinite onda zabranu pa ko ima vise novaca imat ce i vise reklame! Kodeks i Komora propagiraju neke vrijednosti koje se onda slabo ili nedovoljno stite.

 

Eto pitanje za raspravu: Ukinuti zabranu oglasavanja odvjetnika ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u cemu je smisao ovog posta?cinizam ili nesto drugo?

 

Radi se o članku objavljenom u Nacionalu...rezultat njihova istraživanja je popis 60 najpoznatijih odvjetnika..do njih su došli "anketirajući pravnike da odaberu favorite za pojedina područja", i prema najčešće ponavljanim imenima, sačinili su popis...

Dakle, radi se o nećemu što je već objavljeno i postalo dostupno svima, odnosno onima koji čitaju Nacional...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Zabrana oglasavanja i imanja web stranica je najveca glupost! Tako se doista samo stite 'poznati' i 'ustoliceni' i nista drugo.....Uostalom, meni kao potencijalnom klijentu bi bilo mnogo lakse donjeti odluke kome povjeriti svoj slucaj ako bih imao malo vise informacija o odvjetniku i njegovom iskustvu. A web stranice su idealne za to.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

slažem se, osobito ako uzmemo u obzir da ne postoji nikakav službeni popis specijalizacija, pa ako nekome treba krivičar, ili stručnjak u pravu društava ili obiteljski pravnik, klijenti nemaju pojma gdje tražiti i kako izabrati. U komori, naravno, ne žele davati nikakve profile, da ne bi ispali "pristrani", odvjetnici se ne smiju oglašavati i onda ti se to sve svodi na preporuke ili sreću. Ili ako čitaš novine, znaš tko su "face" pa odeš njima. Totalni BS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija